Саопштење за јавност Правног савјета Митрополије црногорско-приморске

Нетачан је навод Ненада Зечевића, уредника политичке редакције Побједе, да је на сједници Правног савјета Митрополије црногорско-приморске 26. септембра 2017. године, било ријечи о некаквој ”платформи и начину како је процурила у јавност” (Побједа, 28.9.2017.). Та груба неистина је Побједином уреднику послужила као ”још једна потврда поузданости Побједине информације”.

Са пуном одговорношћу, уз сазнање да је на сједници Правног савјета Митрополије било присутно двадесетак чланова и сарданика Правног савјета, тврдим да о теми којом се Побједа и Ненад Зечевић баве ових дана није проговорена ни једна једина ријеч. Правни савјет искључиво разматра правна питања, а не политичка, како је, очевидно у недостатку аргумената у полемици, покушао да подметне Ненад Зечевић. Груба је злоупотреба новинарске професије објављивање подметачине у полемици са политичким субјектима, а са којом Митрополија и Правни савјет немају никакве везе. Још је грубља злоупотреба позивање на ”анонимне изворе из Српске Православне Цркве”, јер такав вид информисања заправо представља тенденциозно дезинформисање јавности и њено свјесно довођење у заблуду.

Имајући у виду и текстове које је Побједа објавила истог дана, као и у претходном периоду, а у којима се грубо атакује на Митрополију и посебно на Митрополита господина Амфилохија, апелујем да се коначно у Црној Гори престане са злоупотребом медија и то све на бази анонимних извора.

Изражавам своје жаљење што Правни савјет није контактиран прије објављивања неистинитог податка.

протојереј-ставрофор др Велибор Џомић

Координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске