Борис Малагурски говори о свом филму "Косово-моменат у цивилизацији"

  • Наслов: Boris Malagurski
  • Албум: razgovori
  • Година: 2017
  • Величина: 52:01 минута (14.89 МБ)
  • Формат: MP3 Stereo 22kHz 40Kbps (CBR)

Емисија "Под знаком питања" Радија "Слово љубве" у којој гост Борис Малагурски говори о свом филму "Косово-моменат у цивилизацији"

Филм "Косово – момент у цивилизацији“ , аутора Бориса Малагурског, режисера, продуцента, активисте и новинара, који говори о угрожености и уништавању наших светиња на Косову и Метохији биће премијерно приказан у петак, 22. септембра, у 20 часова на Светосавском платоу.

Гостујући у емисији „Под знаком питања“, Радија "Слово љубве" Малагурски је подсјетио да је цео свијет дужан да заштити наше светиње на Косову и Метохији, јер Албанци хоће да их претворе у „мртве туристичке атракције“. Филм је приказан до сада само у Паризу и изазвао је бурне реакције албанске јавности и тзв. косовске власти које су најоштрије осудиле филм, а аутор филма свакодневно добија претње смрћу.

Пред свјетску премијеру филма „Косово – момент у цивилизацији“ у Паризу, а ишчекујући београдску на Светосавском платоу, аутор Борис Малагурски, режисер, продуцент, активиста и новинар, подсећа да је цео свет дужан да заштити наше светиње на Косову и Метохији, јер Албанци хоће да их претворе у „мртве туристичке атракције“. Иако филм још увек није приказан, већ само трејлер који га најављује, наш гост каже да је добио низ претњи смрћу. „Не плашим се, навикао сам на застрашивања сваке врсте, али није ми свеједно“, истиче Малагурски који изражава најискреније дивљење према монасима и преосталим Србима у јужној покрајини.

На тонском запису емисије благодаримо Радију "Слово љубве".