Дрога нема последњу реч

Tagged:

У четвртак 27. априла 2017. године у градском биоскопу у Бачкој Паланци, у  организацији црквене општине, одржана је  трибина на тему: ДРОГА НЕМА ПОСЛЕДЊУ РЕЧ.

На трибини су учествовали представници терапијске заједнице „Земља живих" која ради под окриљем Епархије бачке, а у којој се бесплатно рехабилитују зависници од психоактивних супстанци.

Протојереј Бранко Ћурчин, духовник заједнице,  присутне је упознао са самим пројектом, а све у циљу бриге о младима који се нађу у проблему који се зова наркоманија.

Координатор канцеларије „Земља живих" у Новом Саду, Андреја Јовановић, говорио је о поретку унутар заједнице. Нарочито је истакао значај едукације младих и промовисање развијања здравог стила живота, хришћанских вредности и уједно оспособљавање младих да кроз едукацију утичу на појединца и групе у циљу заштите и превенције од психоактивних супстанци.

О путу наркомана и живота у имагинарном свету дроге, која неизбежно води у смрт, борбе за повратак у реални свет, путем вере и спознаје истинских вредности и својих слабости, аутентично су сведочили  двојица  штићеника ове терапијске заједнице и на тај начин предочили присутнима сву погубност живота наркомана.