Први Острошки полумаратон одржаће се у недјељу 9. априла на празник Цвијети

На празник Цвијети, у недјељу 9. априла 2017, одржаће се први Острошки полумаратон, чији ће старт, са почетком у 9 часова и 55 минута, бити испред Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу, а циљ манастир Острог.

Овај, првенствено спортски догађај, који има такмичарски карактер и у којем је најављено учешће око 300 спортиста, благословили су Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

У Првом Острошком полумаратону најавено је учешће врхунских спортиста, а то су, између осталих, учесници Олимпијских игара у Лондону и Рију: Слађана Перуновић из Никшића, Оливера Јефтић, Ана Суботић, Дарко Живановић, из Србије, те такмичар Стен Ли из Кеније.

О Првом Острошком полумаратону разговарали смо са Драгом Мусићем, тренером Атлетског клуба Никшић и техничким директором поменуте манифестације, који је и иницијатор овог догађаја. Наш саговорник је да напоменемо, између осталог, вишеструки првак Југославије у маратону, првак Балкана у маратону и актуелни рекордер Црне Горе у полумаратону и маратону.

Разговор са Драгом Мусићем водила Сенка Чоловић Шумић.