Гост Србије на вези -Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије

  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Intervju
  • Година: 2017
  • Величина: 25:27 минута (4.37 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Обновио је рад Цетињске богословије из које је изашло преко 400 богослова, активно учествовао у изградњи храма у Подгорици, покренуо је радио Светигора, обновио цркву на Румији, оштро се противи деловању такозване ЦПЦ. Гост Србије на вези његово високопреосвештенство архиепископ цетињски митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије.

Нема томе много како је из процедуре повучен спорни Нацрт закона којим не само што Српској православној цркви није признат статус и идентитет, већ јој је претио и отворени прогон.

Има их који ће рећи да је за све побројано крив или заслужан, у зависности од угла из ког се посматра, управо гост емисије Србија на вези, његово високопреосвештенство архиепископ цетињски митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије.

Са њим разговарамо о приликама и неприликама са којима се суочава СПЦ и њен верни народ у Црној Гори, о раду једне од најмлађих епархија СПЦ - буеносајреске и јужно-централно америчке, као и о значају цркве за очување идентитета нашег народа у расејању.

Уредници: Милена Вујовић и Мирослав Карлица
Реализатор: Ернестина Глигоријевић 
На аудио запису благодаримо: Радио-телевизији Србије.