Audio by title svetosimeonovska_akademija_u_beranama

Светосимеоновскa академијa у Беранама, 26. фебруар 2012

25:13 минута (4.33 МБ)

На празник Светог Симеона Мироточивог у славу и част његову Епархија Будимљанско - никшићка и Црквена општина Беране  организовали су свечану традиционалну Светосимеоновску академију која је одржана у Великој сали Центра за Културу. Академију је благословио Његово Преосвештенство Епископ Будимљанско - никшићки Г. Јоаникије, а након њега бесједу у част родоначелника лозе Немањића је изговорио књижевник Тодор Живаљевић - Велички.

Прослава Светог Симеона Мироточивог у Беранама

51:27 минута (8.83 МБ)

У Центру за културу у Беранама, у понедјељак 25. фебруара одржана је свечана духовна академија. Поздравно слово на том сабрању имао је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије, док је празничну бесједу одржао Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско - приморски Г. Амфилохије.

Светосимеоновска академија у Беранама

18:28 минута (3.17 МБ)

Поводом празника Преподобног Стевана Немање Симеона Мироточивог и прослављања значајног јубилеја - 900 година од рођења Светог оца нашег Симеона Мироточивог, утемељивача српске историје и традиције, православне вјере и духовности, Епархија будимљанско - никшићка и Црквена општина Беране организовале су свечану академију, која је одржана у суботу 22.фебруара 2014 у сали беранског Центра за културу.

Сабрање је благословио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије.

Светосимеоновска академија у Беранама

10:53 минута (1.87 МБ)

Поводом празника Светог Симеона Мироточивог, храмовне славе Саборне цркве која се гради у Беранама, у понедјељак 22. фебруара 2016, у беранском Центру за културу, одржана је свечана академија.

Академији, коју су организовали Епархија будимљанско-никшићка и Црквена општина Беране, присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, као и бројно свештенство, монаштво и велики број грађана Берана.

У беранском Центру за културу одражана је Светосимеоновска духовна академија

27:42 минута (4.76 МБ)

У организацији Епархије будимљанско-никшићке и Црквене општине Беране, у петак 24. фебруара 2017, у беранском Центру за културу, одражана је, поводом празника Светог Симеона Мироточивог, свечана духовна академија.

Сабрање у част Светог Симеона Мироточивог, коме се у славу подиже Саборни храм у Беранама, благословио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Свечану празничну бесједу одржао је протојереј-ставрофор Драган Видаковић, архијерејски намјесник прибојски.