Навршило се годину и по дана од упокојења Архимандрита Луке (Анића):

  • Наслов: Otac Luka (Anic)
  • Албум: Ogledalo
  • Година: 2014
  • Величина: 59:31 минута (10.22 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

8. августа 2014. године навршило се годину и по дана од упокојења нашег духовног оца и пастира Архимадрита Луке (Анића).

У знак сјећања на све оне тренутке, које смо имали тај дар од Господа да проведемо у његовој близини, и ви, драги наши слушаоци, уз програм нашег Радија који је наш отац Лука у великом дијелу обиљежио својим духовним поукама, својим емисијама, доносимо емисију Огледало и предавање нашег оца Луке на тему "Савремени свијет и изазов Цркве“ које је блаженопочивши Архимандрит Лука (Анић) одржао 16. априла 2012. г. на Правом факултету у Подгорици у оквиру цилуса предавања „Разговри о вјери“ која се одржавају на овом Факултету.

"Оно што мислим да је важно за савремени свијет, којем ми, хтјели или не, припадамо, је то да знамо коначност овога свијета, да то што овај свијет „религиозно“ тврди да је он једини постојећи свијет, узмемо са резервом и да га ставимо на дистанцу. Та дистанца ће нам онда бити огледало тог свијета, огледало које ће се огледати у нашем оку, уз чију ћемо помоћ видјети да ли смо се поклонили том начину мишљења, или опет, имамо могућност да се другачије поставимо и према себи и према другима“, рекао је, између осталог Архимандрит Лука.