Епископ Ремезијански Г. Андреј: "Васкрсење Христово услов за наше спасење"

Tagged:

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) викарног Епископа Српског Патријарха на тему "Васкрсење Христово услов за наше спасење" које је одржао на Духовном семирану у Грачаници у четвртак 20. марта 2014. године.

Владика Андреј, који је замонашен у манастиру Високи Дечани руком блаженопочившег Патријарха Павла, тада Епископа рашко - призренског, није крио колику љубав осећа према Косову и Метохији али и колике га везе и успомене вежу за свету српску земљу. Својим предавањем, базираном на великом духовном и предавачком искуству,  Епископ Андреј је слушаоцима, међу којима су били професори и ђаци Призренске богословије, приближио Тајну Васкрсења Христовог и на изузетан начин објаснио вјернима значај Васкрсења Христовог за спасење човека.

Трудом, љубављу и благословом Епископа рашко - призренског и косовско - метохијског Теодосија духовни семинар се одржава свакога четвртка у Дому културе Грачаница са почетком у 19 часова. Организатори предавања су Епархија рашко - призренска и косовско - метохијска и Дом културе Грачаница.

Благодаримо Информативној служби Епархије рашко - призренске на тонском запису предавање владике Андреја.