Audio by title episkop_remezijanski_g_andrej

Предавање Епископa Ремезијанског Г. Андреја у Земунској гимназији

55:28 минута (9.53 МБ)

Његово Преосвештенство Епископ Ремезијански Г. Андреј викарни Епископ Патријарха Српског говорио је је пред великим бројем посетилаца у Земунској гимназији о свом одрастању у дијаспори са посебним освртом на приказ Универзитета у Минхену. Његовим предавањем настављен је циклус трибина Школа за другог које заједнички организују манастир Светог Архангела Гаврила и Земунска гимназија. У емисији "Огледало" доносимо запис са ове вечери благодарећи колегама са Радија "Слово љубве".

Епископ Андреј служио у Саборној Цркви, 23. септембар 2012

Tagged:
11:21 минута (3.25 МБ)

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Андреј служио је у недељу 23. септембра Свету Архијерејску Литургију у Саборној Цркви у Београду. Уз саслужење више свештеника и ђакона, појао је хор овога храма. Епископ Андреј је бесједио, а своју бесједу засновао је на јеванђељској Причи о талантима која је читана у вријеме Литургије.

Епископ Ремезијански Г. Андреј: Живот на Светој Гори

Tagged:
65:54 минута (11.32 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства  Епископа Ремезијанског Г.  Андреја на тему "Живот на Светој Гори" које је одржао на  256. вечери духовних разговора које организује Храм Светог Трифуна са Топчидерског гробља у Београду.

Захваљујемо Радију "Слово љубве" на тонском запису овог предавања.

Епископ Ремезијански Андреј: "Неопходност екуменских настојања"

Tagged:
34:40 минута (5.96 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) на тему "Неопходност екуменских настојања" које је одржао 17. новембра 2012. године у Парохијском дому храма Светог Александра Невског у Београду.

 

Епископ Ремезијански Г. Андреј: Предавање о Светом апостолу Марку

Tagged:
50:18 минута (8.63 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) викарног Епископа Патријарха Српског, о Светом апостолу Марку, које је одржао у марту 2013. године у крипти Маркове цркве у Београду.

"Свети апостол Марко је у најпотреснијем додиру са тајном Христове смрти и васкрсења, тајном Цркве, тајном Новога завета". Овим речима је владика Андреј Чилерђић, викарни епископ Његове Светости, подвукао значај овог светог апостола. Епископ Андреј је са бројним слушаоцима поделио основне изворе о животу и делу овог светог апостола, јудеохришћанина који је своје Еванђеље написао у Риму у додиру са непосредним сведочењем апостола Петра.

Епископ Ремезијански Г. Андреј: Покајни канон Светог Андреја Критског

69:15 минута (11.89 МБ)

Поводом прве недјеље Часног поста, када се на вечерњим Богослужењима чита Покајни канон Светог Андреја Критског, из архиве нашег Радија, доносимо предавање Његовог Пресвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) викара патријарха Српског на тему "Покајни канон Светог Андреја Критског".

Епископ Ремезијански Г. Андреј: " Велики пост"

Tagged:
67:23 минута (11.57 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) викарног Епископа Патријарха Српског Г. Иринеја на тему "Велики пост" које је одржао у парохијском дому при храму Светог Саве у Београду.

Пред великим бројем слушалаца, владика Андреј је говорио о томе да је Христовом смрћу на крсту испуњена Божија замисао о спасењу човечанства, а да у Његовом васкрсењу учествујемо само ако у великопосним данима, кроз молитву и искрено одрицање, понесемо Његов крст. Благодаримо Радију "Слово љубве" на тонском запису овог предавања

Епископ Ремезијански Г. Андреј: "О Значају недеље православља"

57:38 минута (9.89 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) викарног Епископа Патријарха Српског Г. Иринеја "О Значају недеље православља" које је одржао у сали Академије СПЦ за иконопис, рестаурацију и конзервацију у Београду.

Према његовим ријечима, ова недеља не обухвата само историјско сећање на велику победу православних над иконоборцима 843. године,већ укључује благодатно изливање Божије љубави на Цркву чија се победа остварује у њеном миру и јединству. Тонски запис емисије преузели смо са Радија "Слово љубве".

Епископ Ремезијански Г. Андреј: "Тајна Васкрсења као наше откупљење"

Tagged:
61:46 минута (10.61 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) на тему "Тајна Васкрсења као наше откупљење" које је одржао у храму Светог Трифуна у Београду.

 

Епископ Ремезијански Г. Андреј: "О Светом апостолу Марку"

Tagged:
50:17 минута (8.64 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) "О Светом апостолу Марку" које је одржао у крипти Маркове цркве у Београду.

"Свети апостол Марко је у напотреснијем додиру са тајном Христове смрти и Васкрсења, тајном Цркве, тајном Новог завјета" - рекао је Владика Андреј, подвлачећи значај Светог апостола Марка. Епископа Андреј је говорио о основним изворима о животу и дјелу овог Светог апостола, јудеохришћанина, који је своје Јеванђеље написао у Риму у додиру са непосредним свједочењем Светог апостола Петра.

Епископ ремезијански г. Андреј служио у Цркви светог Василија Острошког на Бежанијској Коси

Tagged:
10:51 минута (1.87 МБ)

Епископ ремезијански г. Андреј служио је св. Литургију у Цркви светог Василија Острошког на Бежанијској Коси. Мноштву верних владика Андреј је беседио о томе да нам еванђелска прича о исцељењу гадаринског бесомучног поручује да "треба свагда да стражимо над својом душом и да будемо замишљени над својим највећим даром и најдрагоценијим дијамантом" - својим животом, у борби против сила зла.

Владика Андреј: У Цркви има мjеста за све

Tagged:
9:13 минута (1.59 МБ)

Служећи свету Литургију са свештенством и верним народом у храму Светог Александра Невског, Владика ремезијански Андреј је рекао да нас еванђелиста Лука у причи о покајању цариника Захеја поучава да у Цркви могу бити сви они који се припремају за примање незаслужене љубави Божије, променом мисли, преобраћењем и следовањем Христу.

 

Епископ Ремезијански Г. Андреј: "Покајни канон Светог Андреја Критског"

68:49 минута (11.82 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) на тему "Покајни канон Светог Андреја Критског" које је одржао у храму Светог Великомученика Трифуна на Топчидерском гробљу у Београду.

 

Епископ ремезијански Андреј на Радију Грачаница

Tagged:
33:14 минута (5.71 МБ)

У Записима, благодарећи сајту Епархије Рашко - призренске, доносимо емисију Радио Грачанице о Православљу у којој је гост био Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Андреј викар Патријарха српскога.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија, сваке недеље са почетком у 12 часова на таласима радио Грачанице, емитује се емисија о Православљу у организацији Епархије рашко-призренске и радио Грачанице. Данас је емитована четврта емисија овог циклуса.

Епископ Ремезијански Г. Андреј: "Васкрсење Христово услов за наше спасење"

Tagged:
72:55 минута (12.52 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) викарног Епископа Српског Патријарха на тему "Васкрсење Христово услов за наше спасење" које је одржао на Духовном семирану у Грачаници у четвртак 20. марта 2014. године.

Владика Андреј, који је замонашен у манастиру Високи Дечани руком блаженопочившег Патријарха Павла, тада Епископа рашко - призренског, није крио колику љубав осећа према Косову и Метохији али и колике га везе и успомене вежу за свету српску земљу. Својим предавањем, базираном на великом духовном и предавачком искуству,  Епископ Андреј је слушаоцима, међу којима су били професори и ђаци Призренске богословије, приближио Тајну Васкрсења Христовог и на изузетан начин објаснио вјернима значај Васкрсења Христовог за спасење човека.