Представљање посебног издања Православља о Патријарху Павлу - Коларац, 7. децембар 2009

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита Црногорско – приморског Г. Амфилохија, чувара Патријаршког трона, 7. децембра увече у великој дворани Коларчеве народне задужбине представљен је нови број „Православља“, гласила Српске Патријаршије. Цио број посвећен је животу, дјелима и сахрани блаженоуснулог Патријарха Павла. У представљању овога броја „Православља“ учествовали су: Митрополит Црногорско – приморски Г. Амфилохије, Епископ нишки Г. Иринеј, Епископ хвостански Г. Атанасије (Ракита), главни и одговорни уредник „Православља“ протојереј - ставрофор Миодраг Поповић и историчар проф. др Жарко Видовић.

Сви су они добро познавали блаженопочившег Патријарха Павла. Епископ нишки Иринеј познавао га је из времена док он још није био монах, док се звао Гојко Стојчевић. Сви су се они сретали са Патријархом Павлом више деценија и били његови блиски сарадници. Говорећи о Патријарху износили су и своја лична сјећања. Можда би се све то што је изговорено те вечери сажети у ријечи Митрополита Амфилохија који је за Патријарха Павла рекао да је био хришћанин у изворном смислу ријечи и да је био „ходајуће јеванђеље међу нама“.

Програм је започео и завршио Београдски мушки хор. На великом видео биму приказан је кратки документарни филм о Патријарху Павлу гдје су се чуле његове ријечи. Програм је водио и текстове читао глумац Небојша Дугалић.