Бесједа оца Слободана Јокића, 13. августа 2017, у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу

Tagged:
  • Наслов: Otac Slobodan Jokic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2017
  • Величина: 8:00 минута (2.29 МБ)
  • Формат: MP3 Stereo 22kHz 40Kbps (CBR)

У десету недјељу по Духовима, на дан када наша Света Црква прославља празник Светога мученика Евдокима и Свете мученице Јулите,13. августа 2017, у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, служена је Света Литургија.

Светом службом Божијом началствовао је протојереј Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки, а саслуживали су му: протојереј - ставрофор Марко Ђурковић, свештеник у пензији, као и ђакони др Никола Маројевић и Константин Дојић.

Литургију је појањем пратила пјевница Саборног храма и хор Преподобне мати Ангелине, који је током данашње службе, литургијски прославио своју славу, Небеску заштитницу Преподобну мајку Ангелину српску.

Вјерном народу се пастирским словом обратио началствујући, протојереј Слободан Јокић, честитајући, између осталог, славу члановима хора и диригенту проф. Ани Бојић, као и имендан двијема слушкињама Божјим, које носе име ове наше дивне светитељке и угоднице Божје.

По завршеној бесједи, услиједила је Света Тајна Причешћа, којој су приступили многи, а потом је освештан славски колач и жито, који је о. Слободан Јокић преломио са г.-ђом Аном Бојић, члановима хора и бројним сабраним вјерним народом.