У Херцег Новом одржана добротворна акција „Тројка из блока"

„Тројка из блока", добротворна акција Удружења „Срби за Србе" одржана је синоћ на  кошаркашком терену Карача, у Херцег Новом.

Током три и по сата игре, у „Тројкама" се опробало 186 учесника, међу којима и значајан број најмлађих.

„Спорт зближава људе, не зна за границе, не зна за боју коже, а и црква Божија је таква", казао је отац Драго Пешикан, благословивши у име херцегновског свештенства овај добротворни турнир.

Свештеник  Пешикан је нагласио да је Удружење „Срби за Србе" организација која помаже свим потребитим људима, не питавши за њихову вјеру и нацију, и овим путем упутио апел медијима у Црној Гори, да не злоупотребљавају име ове добротворне организације у политичке сврхе, како је то био случај претходне године.

„Ми се окупљамо како бисмо помогли људима у невољи, гладнима, жеднима, болеснима, онима који немају примања - таквих је пуно данас, а медији да не претворе ово у неко политичко или национално окупљање", казао је отац Драго.

У име организатора, сабране је поздравио Степан Младеновић, члан огранка „Срби за Србе" из Херцег Новог, искористивши прилику да се захвали свим донаторима и учесницима турнира који су помогли да се овај догађај одржи.

Младеновић је подсјетио да је Херцег Нови увијек био плодно тло за добра дјела и да је овај догађај још једна потврда томе.

Посебна захвалност из Удружења „Срби за Србе" упућена је градској управи и херцегновском свештенству.

„ Хвала на благослову Божијем и благослову наше свете Цркве. Док нас ви благосиљате, знамо да смо на добром путу", казао је Младеновић.

Од 186 такмичара који су се опробали у брзом шутирњу тројки, за борбу у финале изборило се њих 17. Треће мјесто припало је најмлађем такмичару, Миљану Кнежевићу, друго Илији Гардашевићу, а златна медаља и пехар побједника припали су Андрији Мићуновићу.

У разговору за Радио Светигору, по завршетку акције „Тројка из блока", Милош Вујовић из Удружења „Срби за Србе" је казао да је и овога пута побиједила љубав према ближњем и добра воља да се помогне потребитима.

Подсјетивши да је овај догађај организован у циљу помоћи двјема породицама из новског краја, Вујовић је рекао: „Прикупљено је преко 3000 евра, што је сасвим  довољно за помоћ породици у Бијелој, као и за један дио помоћи  породици у Ратишевини", казао је Вујовић.

Породица у Ратишевини броји седам чланова, а њихов стамбени простор има само 25 квадратних метара. За доградњу још једне просторије за живот самохраног оца и његово шесторо дјеце, Удружење „Срби за Србе" ће покушати да прикупи и додатну помоћ у виду грађевинског материјала.

„Тројка из блока" се већ другу годину за редом одржава у Херцег Новом. Од укупно 107 оваквих акција, колико је организовало Удружење „Срби за Србе", прошлогодишњи турнир у Новом је био рекордни по броју учесника.

Оливера Балабан