Седма недјеља по Духовима литургијски и саборно прослављена у острошкој светињи

Tagged:
  • Наслов: Otac Radojica Bozovic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2017
  • Величина: 11:20 минута (1.95 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

У седму недјељу по Тројчиндану, 23. јула 2017. љета Господњег, када наша Света Црква молитвено прославља Светих 45 мученика из Никопоља, Преподобног Антонија Кијевско-печерског и Пренос чесне ризе Господа нашег Исуса Христа служене су литургије у манастиру Острогу, гдје се током овог викенда сабрао велики број вјерног народа.

Светом Литургијом на платоу испред Горњег острошког манастира који чува чудотворне мошти Светог оца Василија, началствовао је архимандрит Бенедикт настојатељ манастира Михољска Превлака код Тивта, а саслуживали су му протојереји-ставрофори: Радојица Божовић свештеник у пензији, Благоје Додић из Ужица и Момчило Глоговац из Рисна, те протојереји: Зоран Панић из Падинске Скеле, Милорад Милидраг из Чачка и Дејан Тодоровић из Шумадијске епархије.

Након читања зачала из Светог Јеванђеља сабрани вјерни народ ријечима литургијске бесједе поучавао је о. Радојица, који је између осталог казао да сви људи на земљи пате на свој начин, неко мање, неко више те да су то све посљедице наших сагрјешења.