На хиљаде вјерника узнијело молитве пред моштима Светог Нектарија Егинског

Tagged:
  • Наслов: Otac Slobodan Jokic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2017
  • Величина: 7:10 минута (1.23 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Након свете Литургије крај дијела моштију Светог Нектарија Егинског,  у Саборној цркви Светог Василија Острошког у Никшићу је, у понедјељак 26. јуна 2017, служена Вечерња служба и акатист овом великом егинском светитељу и чудотворцу.

Свету службу Божју служило је свештенство никшићког намјесништва уз молитвено учешће вјерног народа, који од недјеље вече, од кад су Светитељеве мошти стигле у никшићки Саборни храм, непрекидно прилази на поклоњење и цјеливање честице моштију овог великог Божјег угодника и исцјелитеља.

Архијерејски намјесник никшићки протојереј Слободан Јокић је заблагодарио Господу на неизмјерној милости, а радост усљед доласка Светог Нектарија, „новојављене звијезде на небу Цркве Христове", који се за овоземаљског живота трудио како да угоди Богу и буде од што веће духовне користи народу Божјем, подијелио је са сабраним вјерницима.

И у уторак 27. јуна 2017. у Саборној цркви Светог Василија Острошког у Никшићу биће служена света Литургија крај моштију Светог Нектарија. Свештенство ће раније почети са читањем акатиста и молитви Светитељу. Послије светог богослужења мошти ће бити испраћене из никшићког Саборног храма и однешене на мјесто градње цркве да освештају цјелокупан простор. Након тога честица моштију биће враћена најприје у Котор, а потом у Русију.