На Духовски Уторак своју крсну славу прославио Духовни Центар Црквене Општине Подгоричке

Благосиљањем славског колача , дружењем на братској трпези и богатим културно – забавним програмом Духовни Центар Црквене Општине Подгоричке прославио је своју крсну славу – Силазак Светог Духа на Апостоле. Као што је пракса претходних година, и ове године слава је прослављена на Духовски Уторак. Славски колач и кољиво освештао је протојереј – ставрофор Милун Фемић, доскорашњи намјесник Подгорички, који је у свом скромном слову истакао важност Духовног Центра и помолио се да Господ укријепи оне који се у њему труде као и све оне који га посјећују.

Протојереј Бранко Вујачић, управник Духовног Центра, је заблагодарио проти Милуну на молитвеном учешћу и подсјетио да је прота Милун, као намјесник, био један од оних који су највише подржали отварање Духовног Центра. Честитајући празник, Силаска Светог Духа на Апостоле, отац Бранко је рекао да мисија Духовног Центра је била и остала да људима, не пружа само тјелесну храну, него и да их упути и помогне у задовољавању духовних потреба, упућујући их и приближавајући их Цркви и на тај начин продужујући мисију Цркве у овом престоном граду.

„Духовни Центар је, у многоме, остварио ту мисију будући да је у њему одржано велики број предавања, промоција, концерата, изложби“, додао је отац Бранко.

У културном дијелу програма учествовали су Српски Православни појци из Београда, дјеца полазници вјеронауке при Храму Христовог Васкрсења и многи други. И ове године велики број поштовалаца и пријатеља Духовног Центра узела је учешћа у овој прослави.