Слава Храма Светог Јована Владимира у Бару

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије, уз саслужење свештенства и уз молитвено учешће многобројних вјерника, служио је 3. јуна 2017. године Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару поводом славе ове Светиње-празника Светог Јована Владимира.

Након прочитаног зачала из Светог Јеванђеља Високопреосвећени Мирополит Г. Амфилохије сабраним вјерницима обратио се ријечима литургијске проповиједи у којој је говорио о крштењу као новом рођењу.

Поводом Духовских задушница Високопреосвећени Митрополит Г. Амфилохије принио је молитве за све који су се упокојили у вјери и нади на живот вјечни и подсјетио да је наш Бог Бог живих а не Бог мртвих.

У току Свете Архијерејске Литургије пререзан је славски колач поводом празника Светих цара Константина и Царице Јелене и празника Светог Јована Владимира који је храмовска слава барског Саборног храма.

Након Свете Архијерејске Литургије Митрополит Амфилохије уручио је орден Светог Јована Владимира официру Војске Црне Горе Дражену Влаховићу за учињено добро дјело безбједног преношења Цркве Свете Тројице на врху Румије 2005. године.