Парох улцињски протојереј-ставрофор Радојице Божовић након 45 година службе отишао у пензију

Поводом одласка у пензију пароха улцињског протојереја - ставрофора Радојице Божовића, који је 45 година активно вршио свештеничку дужност, Епископ диоклијски господин Кирило служио је у недјељу, 28. маја, на празних Светих отаца Првог васељенског сабора, Свету службу Божију у цркви Светог Николе у Улцињу.

Владика је по завршетку Литургије оцу Радојици честитао одлазак у пензију након навршених 45 година парохијске службе при овоме храму.

И секретар Митрополије црногорско-приморске протојереј-ставрофор Обрен Јовановић је честитао одлазак у пензију оцу Радојици, рекавши између осталог да је он био један од оних десетак свештеника који су у тешким временима у Црној Гори сачували оно врело које је својим благословеним входом закрстио Свети Сава.

Он је по благослову Митрополита Амфилохија проти Радојици уручио јубиларни крст Светог Јована Владимира, а протиници Јевросими икону Пресвете Богородице са Свете горе атонске.

Проти Радојици обратили су се и погорички протојереј-ставрофор Милун Фемић и у име барског архијерејског протопрезвитеријата протојереј Слободан Зековић, који му је уручио поклон – икону Светог Николаја Мирликијског.

У слову благодарења присутнима, отац Радојица је казао да је Господ свему одредио мјесто под сунцем и мјесто и вријеме када се рађа, живи и умире, када се сије и када се жање посијано.

Сабране је позравио и нови улцињски парох отац Синиша Смиљић.

Потом је у црквеној порти приређена трпеза хришћанске љубави.