Чланови мото клуба „Ноћни вукови“ кренули на "Пут ћирилице"

  • Наслов: Nocni vukovi
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2017
  • Величина: 38:20 минута (6.58 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

У сусрет прослављању празника словенских Просветитеља, Св. Ћирила и Методија, клуб мотоциклиста „Ноћни вукови“, огранак Србије, Црне Горе и републике српске организовао је Пут ћирилице. На овај неуобичајен пут, чланови „Ноћних вукова“ кренули су из манастира Милешеве. У понедељак 22. маја молебан пред полазак на Богом благословен пут, у Световазнесењском храму, служили су протојереј ставрофор Марко Папић, старешина храма Васкрсења Христовог у Новом Прибоју и протојереј Бранислав Стојановић, секретар Епархије милешевске. Отац Марко је на крају молепствија одржао „Слово о светој ћирилици“.

Чланови мото клуба „Ноћни вукови“ поклонили су се и целивали руку Св. Саве, обишли манастирску ризницу и били гости Радија Милешеве.

За понедељак, 22. мај планиран је обилазак манастира у Овчарско-кабларској клисури, у уторак 23. маја посетиће Вишеград, Фочу и Требиње, на дан Св. Ћирила и Методија учествоваће на Св. Литургији у Саборном храму Прображења Господњег у Требињу, у Манастиру Острог поклониће се моштима Св. Василија Острошког Чудотворца, а завршетак пута планиран је истога дана у Бару, у храму Св. Јована Владимира, где ће их дочекати Његово Високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије и где ће бити одржана свечана академија у част словенских Просветитеља.