Књига „Пут српског језика и писма" проф. др Јелице Стојановић представљена у Никшићу

Књига „Пут српског језика и писма" проф. др Јелице Стојановић, која је недавно објављена у престижној едицији Плавог кола Српске књижевне задруге, а убрзо  и награђена признањем Вукове задужбине за науку у 2016. години, представљена је пред бројним аудиторијумом у Никшићу, 5. марта 2017.

Представљању књиге др Јелице Стојановић, коју је, на сверадосни празник Недјеље православља, у Црквено-народном дому Светог Василија Острошког, организовала Црквена општина Никшић, присуствовао је и Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

О научном раду Јелице Стопјановић, предавача на Студијском програму за српски језик и јужнословенске књижевности Филолошког факултета у Никшићу, и њеном значају по очување српског језика и писма у Црној Гори говорили су: протојереј мр Слободан Јокић, др Михаило Шћепановић, др Иванка Антовић, др Драго Перовић, др Милош Ковачевић.

На крају промоције, коју је водио мр Милорад Дурутовић, сабранима се обратила и Јелица Стојановић, захваливши издавачу СКЗ, покровитељима издања манастиру Острогу, Српском културном Друштву „Слово љубве" из Бара, проф. Милошу Ковачевићу, учесницима промоције и свима који су на путу српског језика и писма.