Литургија и годишњи помен Владици хаџи Сави Косановићу

Литургија и годишњи помен Владици хаџи Сави КосановићуУ Недељу сиропусну – Бијеле покладе, 26. фебруара 2017, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Саслуживало је свештенство архијерејског намјесништва никшићког, а у молитвеном сабрању учествовао је, у великом броју, вјерни народ Никшића.

Сабраним вјерницима ријечима архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије, који је казао да су службе овог светог дана, пред Велики Часни пост, посвећене Божјој ријечи која нас позива да праштамо једни другима.

Он је, потом, говорио о данашњем празнику Преподобног Симеона Мироточивог, који је својим примјером, и ријечју и дјелом, посвједочио праву, истиниту, живу вјеру.

Поводом годишњице упокојења блаженог помена Владике Саве Косановића, Његово Преосвештенство Епископ Јоаникије се у својој бесједи осврнуо и на дјело овог заслужног јерарха Српске Цркве и велике историјске личности нашег народа.

Литургија и годишњи помен Владици хаџи Сави Косановићу