Митрополит Амфилохије за Српску ТВ: „И који су на власти и који нијесу да дођу код Светог Василија да их крстимо“

  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Intervju
  • Година: 2016
  • Величина: 87:25 минута (12.52 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 11kHz 20Kbps (VBR)

Митрополит

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије се нада да ће политичари који учествују на изборима доћи да се крсте код њега. Он је то рекао у интервјуу Српској ТВ.

Упитан да ли очекује да се, након избора, промијени однос власти према СПЦ, г. Амфилохије је рекао:

Највише бих волио да и они који су на власти и који нијесу, дођу код Светог Василија да их крстимо, па као крштени ће лако и они а и ми, а овако некрштени - биће муке и за нас и за њих".

Митрополит је истакао и да се нада да ће нестати наслијеђени страх у народу када је посриједи гласање.

"Тај страх је наслијеђен, зна се ко је власт, ко опозиција, чија батина је на леђима, ко даје хљеба, и онда мораш да се њему прилагођаваш. Надам се да ће ови избори показати да је сазрело вријеме и да људи не подређују Црну Гору, народ напаћени, разбраћени уништени, себи. А све то не због Црне Горе, него због себе и својих интереса, бранећи оно што су стекли, а они знају како", казао је владика Амфилохије.

Он је нагласио да неки од њих не знају шта имају, те да се нада да ће такви пустити народ да заради и живи нормално:

"У затвору заврше понеки, све се стовари на једнога, а други који су, бојим се, мало више ушићарили и од тога једнога. Надам се преиспитаће се и пустити мало и овај народ да заради и живи нормално", казао је г. Амфилохије и оцијенио да су сада подјеле горе него икада у Црној Гори.

Извор: Ин4С, Српска ТВ