Митрополит Амфилохије за ТВ Нови - Светигора говори о проблему са Управом за заштиту културних добара

  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Intervju
  • Година: 2016
  • Величина: 39:40 минута (5.68 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 11kHz 20Kbps (VBR)

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ ЗА ТВ НОВИ - СВЕТИГОРА ГОВОРИ О ПРОБЛЕМУ КОЈИ МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО - ПРИМОРСКА ИМА СА УПРАВОМ ЗА ЗАШТИТУ КУЛТУРНИХ ДОБАРА У ВЕЗИ ОБНОВЕ МАНАСТИРА РЕЖЕВИЋИ

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије дао је, у недјељу 10. априла 2016. године након Светог Богослужења у Острошком скиту Јован до, изјаву за Тв Нови - Светигора поводом актуелног проблема који Митрополија Црногорско - приморска има са Управом за заштиту културних добара Министарства културе Црне Горе а у вези са обновом манастира Режевићи, која је ових дана у фокусу јавности.

Високопреосвећени Митрополит Г. Амфилохије говорио је и о досадашњој обнови Светиња у Митрополији Црногорско-приморској.

Да подсјетимо да се још један древни храм у Црној Гори нашао у жижи јавности, и то као предмет спора надлежних власти и Митрополије Црногорско-приморске којој ова Светиња припада. Ријеч је о манастиру Режевићи, који се налази уз сами магистрални пут који води од Петровца ка Будви, једном од најстаријих и најлепших храмова у „Паштровској Светој гори", али и шире. Управа за заштиту културних добара је најавила подношење пријаве против Митрополије црногорско-приморске због наводног "скрнављења и девастације манастира" наложивши да се одмах прекину радови.