Епископ Иринеј Буловић одржао предавање у Бијељини

Tagged:

У Недјељу Православља 20. марта 2016. године, Епископ бачки Иринеј одржао је предавање на тему "Покајање за васкрсење" у Бијељини са почетком у 17:00 часова. Преосвећеног Владику г.г. Иринеја дочекао је испред Центра за културу његов домаћин Епископ Хризостом са већом групом свештеника и свештеномонаха. Ово је било прво, од укупно пет предавања која ће се одржати у току Великопосног циклуса у Бијељини, а које организује Мисијски одбор Епархије зворничко-тузланске. На почетку предавања уважене Епископе и све присутне поздравио је директор Мисијског фонда свештеник Синиша Шаренац.

Преосвећени Владика Иринеј је нагласио да је Велики пост уједно био и припрема за крштење, а да је покајање предуслов за крштење. Што је човјек бољи и ближи Богу то осјећа већу потребу за покајањем, на жалост потребу за покајањем најмање осјећају они којима је најпотребнија. Покајање је отварање за Бога. Владика Иринеј је лијепо објаснио разлику покајања као духовне потребе, од кајања као душевне и психолошке потребе.

На крају предавања, Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом захвалио је Епископу Иринеју на одличном предавању, које је било јасно и прецизно изложено.

Епископ Хризостом је позвао вјернике да узму учешће и на следећем предавању, које ће одржати Митрополит црногорско-приморски Амфилохије на истом мјесту, са почетком у 19 часова.