О хуманитарној организација "Срби за Србе" говори предсјеник организације Милијана Замбелић

  • Наслов: Milijana Zembelic
  • Албум: razgovori
  • Година: 2016
  • Величина: 10:50 минута (9.92 МБ)
  • Формат: MP3 Stereo 44kHz 128Kbps (CBR)

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија у јулу мјесецу 2015. године и у Црној Гори је основана хуманиарча организација "Срби за Србе" чији рад, планове и циљеве је за наш Радио представила предсјеник организације Милијана Замбелић.

 

 

 

 

 

O Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

У години када је Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ добила Орден Светог Саве и када прославља мали јубилеј - 10 година рада и постојања, нова, велика  радосна вијест је да је и у Црној Гори, организација СРБИ ЗА СРБЕ почетком јула званично регистрована.

 

Недуго затим отворени су и текући и девизни рачуни путем којих ће организација прикупљати донације у Црној Гори за помоћ социјално угроженим породицама са више дјеце.

 

Благослов за рад удружења у Црној Гори добијен је раније и од  Митрополита Епархије Црногорско - приморске господина Амфилохија.

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ позива све донаторе, пријатеље и чланове организације из Црне Горе да подрже и придруже се раду организације како би обезбједили што већу и конкретнију помоћ за социјално угрожене вишедјетне  породице.

 

Текући рачун: 510-91548-03, Црногорска Комерцијална банка
Девизни рачун:  IBAN ME2551000 0000 0091 5480 3 SWIFT: CKBCMEPG
Прималац: Хуманитарна организација Срби за Србе
Контакт: [email protected]

Додатни значај регистровања организације СРБИ ЗА СРБЕ у Црној Гори јесте чињеница да организација прославља своју славу Светог Василија Острошког чије свете мошти леже у манастиру Острог.

 

У посљедњих десет година свог вриједног доброчинитељског рада, Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ прикупила је 1,3 милионa евра донација са којима је обезбиједила социјалну помоћ за више од 1,400 сиромашних и угрожених  породица широм Балкана које укупно броје преко 10,000 дјеце.

Почетком децембра, Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ покренула је велику акцију помоћи социјално угроженој породици Дунџић која живи у подгоричком насељу Коник.

Мајка  Драгана (41) има петоро дјеце: Александар (21), Алекса (16), Анђела (15) и Јована (14), Ивана (13).

 

Организација прикупља средства за набавку намјештаја и бјеле технике.

С поштовањем,

Милијана Замбелић