Митрополит Амфилохије у Томину недјељу служио Литургију на Дукљи код Подгорице

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2015
  • Величина: 13:33 минута (2.33 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је у недјељу 19. априла, на Томину недјељу, са свештенством Свету службу Божију на темељима ранохришћанског храма на древној Дукљи код Подгорице.

У току Литургије Православној цркви је приброојан Француз Андреј, кога је Митрополит Амфилохије миропомазао.

Након причешћа вјерних Митрополит Амфилохије је казао да су сва мучеништва и страдања хришћана кроз историју до наших дана уствари ране Христове.

„Није само апостол Павле онај који је говорио да он на себи ране Христове носи на себи, него сва историја Цркве Христове и светиња њених - све су то ране Христове, али цјелебне ране", рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Владика је објаснио да су то ране које васкрсавају и исцјељују душе и тијела, и откривају царство небеско онима који вјерују у Христа Бога.

„Нека је благосдловен Господ што нас је удостојио да будемо хришћани, носиоци Крста Христовога, да цјеливамо ране Његове и да се причешћујемо Његовога распетога и васкрслога тијела и крви Његове", рекао је Митрополит Амфилохије.

Потом је благосиљан славски колач и приређена славска трпеза хришћанске љубави, а кум славе био је парох подгорички отац Драган Станишић.