Јеромонах Рафаило Бољевић: "Духовно и душевно“

Јеромонах Рафаило Бољевић, игуман манастира Подмаине, одржао је у петак 13. марта 2015, у Духовном центру Преподобног Исаије од Оногошта у Никшићу, предавање на тему "Духовно и душевно".

Гостовање оца Рафаила у Духовном центру у Никшићу и разговор на тему "Духовно и душевно" изазвао је велику пажњу и посјећеност вјерника. Уводничар је био Радомир Уљаревић, уредник дијела програма у поменутом Духовном центру.

Према ријечима оца Рафаила једна од великих криза нашег времена јесте "лоша комуникација са духовном мрежом наше Цркве и застрашујуће непознавање њених откривених истина".

Након овог веома занимљивог и душекорисног излагања о. Рафаило је, благосиљајући сабране, поклонио свима по примјерак књиге "Душевна болест", архимандрита Рафаила Карелина, која је из штампе изишла у издању Манастира Подмаине. У простору Духовног центра биле су изложена и друге књиге из богате издавачке дјелатности ове наше светиње. Вјерни народ је искористио прилику да оцу Рафаилу упути и питања, интересујући се о узрастању у духовном животу и искушењима која носи савремено друштво.