Audio by title jeromonah_rafailo_boljevic

Страст - залогај са удицом

Tagged:
75:28 минута (10.81 МБ)

Јеромонах Рафаило (Бољевић), настојатељ манастира Подмаине, одржао је у недјељу, 5. јула 2009. године  у Парохијском дому у Бару предавање на тему "Страст – залогај са удицом“. Предавање је било изузетно добро посјећено и велики број вјерника је узео учешће у њему постављајући додатна питана везана за тему. Уводничар сусрета је био јереј Јован Пламенац, главни уредник Радио Светигора.

Духовни разговори

96:12 минута (13.77 МБ)

Запис са вечери Духовних разговора које је у недјељу 18. октобра 2009. године са вјернима, водио јеромонах Рафаило (Бољевић) настојатељ манастира Подмаине у Прохијском дому у Бару.

„Сјећање на смрт-ударац из окрета“

114:21 минута (16.37 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) игумана манатира Подмаине на тему „Сјећање на смрт - ударац из окрета“ које је у недјељу 7. фебруара 2010 године одржао у Парохијском дому у Бару.

„Елитна духовност старца Зосиме“

113:02 минута (16.18 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) настојатеља манастира Подмаине „Елитна духовност старца Зосиме - оног који причести Свету Марију Египћанску“ које је у недјељу 21. марта 2010. године одржао у Парохијском дому у Бару.

„Стомак-рђави господар кога, ипак, сви воле“

102:20 минута (14.66 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана Подмаинског на тему „Стомак - рђави господар кога, ипак, сви воле“ које је у недјељу 6.јуна 2010. године одржао у манастиру Подмаине.

 

„Дух блуда - ујед за срце“

Tagged:
107:10 минута (18.4 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) игумана Подмаинског на тему „Дух блуда - ујед за срце“ које је одржао у недјељу 20. јуна 2010. године у манастиру Подмаине.

 

„Борба са духом блуда“

134:22 минута (19.24 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) игумана манастира Подмаине на тему „Борба са духом блуда“ које је на Ивањдан, 7. јула 2010. године одржао у манастиру Подмаине.

 

"Ревност душевна и духовна"

Tagged:
114:04 минута (16.33 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана Подмаинског на тему "Ревност душевна и духовна" одржано у недјељу 19. септембра 2010. године у манастиру Подмаине.

 

Униније - дух чамотиње

101:03 минута (14.47 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) игумана Подмаинског на тему „Униније - дух чамотиње“ које је у недјељу 17. октобра одржао у манастиру Подмаине код Будве.

 

„Рехабилитација Содоме и Гоморе“

Tagged:
69:21 минута (11.91 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) игумана Подмаинског на тему „Рехабилитација Содоме и Гоморе“ које је у недјељу 24. октобра 2010. године одржао у манастиру Подмаине.

 

„Због чега нас Господ трпи“

196:35 минута (28.15 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана Подмаинског на тему „Због чега нас Господ трпи“ које је одржао 31. октобра у манастиру Подмаине.

 

„Дух таштине - многолика звијер“

164:13 минута (23.51 МБ)

Предавање јеромонаха Рафила (Бољевића) игумана манастира Подмаине на тему „Дух таштине - многолика звијер“ које је у недјељу 21. новембра 2010. године одржао у Подмаинском манстиру.

 

„Пост бедем спасења“

Tagged:
65:42 минута (11.28 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему „Пост бедем спасења“ које је у недјељу 28. новембра 2010. године одржао у манастиру Михољска Превлака код Тивта.

 

„Знак - дијете у јаслама“

134:24 минута (19.25 МБ)

Предавање јеромонаха Рафила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему „Знак - дијете у јаслама“ које је одржао у недјељу 2. јануара 2011. године у Подмаинском манастиру.

 

„Поглед у ретровизор“

107:21 минута (15.37 МБ)

Предавање „Поглед у ретровизор“ које је 26. децембра 2010. године у манастиру Подмаине код Будве одржао Игуман Подмаински јеромонах Рафаило (Бољевић).

 

„Сила крштења по Светом Дијадоху Фотичком“

150:04 минута (21.49 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) игумана манастира Подмаине на тему „Сила крштења по Светом Дијадоху Фотичком“ које је оржао у недјељу 23. jанаура 2011. године у манастиру Подмаине.

„Светогорац Сава-монаха похвала“

117:55 минута (16.88 МБ)

Предавње јеромонаха Рафаила (Бољевића) игумана манастира Подмаине на тему „Светогорац Сава - монаха похвала“ које је одржао у недјељу 30. јануара 2011. године у Подмаинском манстиру.

 

Предавање на тему „Спаситељ“ јеромонаха Рафаила (Бољевића)

108:45 минута (15.57 МБ)

Предавање на тему „Спаситељ“ које је у недјељу 2. фебрура у манастиру Подмаине одржао Игуман подмаински јеромонах Рафаило (Бољевић).

 

Јеромонах Рафаилo (Бољевић): о заповјестима Божијим, молитви, страстима и како се против њих борити

52:29 минута (7.52 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана Подмаинског на тему „Свијетлост од свијетлости“ које је одржао у цркви Светог Саве у Београду. У предавању о. Рафаило је поред осталог говорио о заповјестима Божијим, молитви, страстима и како се против њих борити. Извор: Радио Слово љубве.

 

Отац Рафаилo (Бољевић): Синајска мапа Светог Јована Лествичника

Tagged:
84:04 минута (12.04 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана Подмаинског на тему „Синајска мапа Светог Јована Лествичника“ које је одржао 4. марта у манастиру Подмаине.

 

Отац Рафаило (Бољевић) - Утроба шира од небеса

Tagged:
69:54 минута (10.01 МБ)

Предавање Игумана Подмаинског јеромонаха Рафаила (Бољевића) на тему „Утроба шира од небеса“ које је одржао 12. априла 2011. године у манастиру Помаине.

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): Утјешитељ - Дух истине

Tagged:
47:44 минута (8.2 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему „Утјешитељ - Дух истине“ које је у недјељу 19. јуна одржао у Светоархангелском манастиру на Михољској Превлаци код Тивта у оквиру 107. Духовне вечери које се сваке недјељу одржавају у овој Светињи.

Jеромонах Рафаилo (Бољевић): Спасоносна заповијест

Tagged:
61:12 минута (10.51 МБ)

Предавање јеромонах Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему „Спасоносна заповијест“ које је одржао у недјељу 10.јула у Светоархангелском манастиру на Мохољскојх Превлаци код Тивта на 111. Духовној вечери које се сваке недјеље одржавају у овој Светињи

Јеромонах Рафаило (Бољевић): Свети Лав Катански - вјера ватростална

Tagged:
110:48 минута (15.87 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему „Свети Лав Катански - вјера ватростална“ које је одржао у Подмаинском манастиру.

 

Јеромонах Рафаилo (Бољевић): Пијанчење и Васкрсење

Tagged:
98:33 минута (14.11 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему „Пијанчење и Васкрсење“ које је одржао недавно у Подмаинском манастиру.

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): Звоно и сат

Tagged:
41:57 минута (7.2 МБ)

Предавање Игумана Подмаинског Јеромонаха Рафаила (Бољевића) на тему „Звоно и сат“ које је одржао у понедјељак 19. септембра ове године на 210. по реду духовној трибини београдског храма Светога Трифуна. Предавање, кога је уредник трибине и водитељ разговора, протојереј ставрофор Дејан Дејановић назвао и духовном беседом носило је наслов „Звоно и сат“. Одржано у пуној великој сали општине Вождовац. После предавања уследио је духовни разговор који је дуго трајао, присутни су, како је то уобичајено, износили своја мишљења или постављали питања на која је игуман Рафаило одговарао. Представљене су веома занимљиве књиге у издању Манастира Подмаине.

Јеромонах Рафаило (Бољевић): Милост неизмјерна

Tagged:
57:04 минута (9.8 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему „Милост неизмјерна“ које је одржао у недјељу 16. октобра у Светоархангелском манастиру на Михољској превлаци код Тивта на 129-ој духовној вечери које се сваке недјеље одржавају у овој превлачкој Светињи. У свом предавању отац Рафаило је кроз лик Светог свештеномученика Дионисија Ареопагита, Светитеља који је прослављан тог дана, а који је Свјетлост Христову примио од Светих апостола, вјернима сабраним на предавању покушао да приближи, како то Господ милост Своју - милост неизмјерну излива на Цркву Своју.

Јеромонах Рафаило (Бољевић): Снајпер Светог Исихија Јерусалимског

Tagged:
61:38 минута (10.58 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине у Будви на тему „Снајпер Светог Исихија Јерусалимског“ које је одржао у августу ове године у манастиру Подмаине.

У манастиру Подмаине у Будви биће служено Свеноћно бденије са Светом Литургијом у славу Св. Јована Златоустог

16:36 минута (2.85 МБ)

У манастиру Подмаине у Будви у петак 25. новембра у 21 сат биће служено Свеноћно бденије са Светом Литургијом у наставку у славу Светог Јована Златоустог. О томе је за наш Радио говорио Игуман ове Светиње јеромонах Рафаило (Бољевић).

Јеромонах Рафаило (Бољевић): Пречисте и непорочне руке

Tagged:
58:58 минута (10.13 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему  "Пречисте и непорочне руке" које је одржао 6. новембра ове године у Подмаинској Светињи.

Јеромонах Рафаило (Бољевић): О Светом Пајсију Величковском

Tagged:
72:31 минута (10.39 МБ)

Предавање јеромонаха Рафила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине о Светом Пајсију Величковском које је одржао 27. новембра ове године у манастиру Подмаине.

 

Разговор са Јеромонахом Рафаилом (Бољевићем) Игуманом манастира Подмаине о издавачкој дјелатности овог манастира

Tagged:
18:04 минута (3.1 МБ)

Разговор са Јеромонахом Рафаилом (Бољевићем) Игуманом манастира Подмаине, о издавачкој дјелатности овог манастира у чијем су издању недавно изашле двије нове књиге Архимандрита Рафаила (Карелина) "Пад гордих" и "Хришћанство и модрнизам". Осим издавачке дјелатности о увој Светињи сваке недјеље осржавају се и духовне вечери а ове недјеље предавање на тему "Православље и окултизам" одржаће познати православни публициста и мисионар Јања Тодоровић.

Јеромонах Рафаило (Бољевић): Сила побожности

59:16 минута (10.18 МБ)

У недјељу 25. децембра у Светоархангелском манастиру на Михољској превлаци код Тивта предавање је одржао Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви на тему "Сила побожности" које доносимо у цјелости:

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Незалазни дан"

Tagged:
92:55 минута (13.31 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Незалазни дан" које је одржао 1. јануара 2012. године у манастиру Подмаине.

 

Игуман манастира Подмаине о. Рафаило о Литији са моштима Св. свештеномученика Харалампија

15:05 минута (2.59 МБ)

У данашњој емисији „Огледало“ емитујемо разговор са игуманом манастира Подмаине јеромонахом Рафаилом, иницијатором Литије са моштима Св. свештеномученика Харалампија, која ће овог мјесеца проћи Митрополијом црногорско - приморском.

Одлаже се литија са моштима Светог Харалампија

6:25 минута (1.1 МБ)

Емитујемо разговор са Игуманом манастира Подмаине јеромонахом Рафаилом, иницијатором Литије са моштима Светог свештеномученика Харалампија, која је требала овог мјесеца проћи Митрополијом црногорско - приморском.

 

О обиљежавању Страснe седмицe разговарали смо са јеромонахом Рафаилом (Бољевићем)

4:21 минута (766.28 КБ)

О обиљежавању недјеље страдања Господа и Спаса нашег Исуса Христа - Страсној седмици и о томе како ће празник Васкрсења Христовог Бити прослављен у нашим црквама и манстирима разговарали смо са: Jеромонахом Рафаилом (Бољевићем) Игуманом манастира Подмаине у Будви.

Јеромонах Рафаило (Бољевић): Богородица матер Свјетлости

Tagged:
75:26 минута (12.95 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) на тему "Богородица матер Свјетлости" које је одржао у недјељу 8. априла у манастру Подмаине у Будви у оквиру циклуса предавања "Господ мој и Бог мој".

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) на трећи дан Васкрса - Свијетли уторак у манастиру Подмаине у Будви

Tagged:
16:56 минута (2.91 МБ)

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана Подмаинског коју је изговорио на трећи дан Васкрса - Свијетли уторак, у уторак 17. априла, у току Свете Литургије коју је служио у манастиру Подмаине у Будви.

 

Манастир Стањевићи код Будве прославио је у недјељу 3. јуна на празник силаска Светог Духа на апостоле своју славу

Tagged:
18:24 минута (3.16 МБ)

Манастир Стањевићи код Будве прославио је у недјељу 3. јуна на празник силаска Светог Духа на апостоле своју славу. Тим поводом Свету Литурргију у овој Светињи служили су Игуман манастира Стањевићи Јеромонах Јефрем, јеромонах Рафаило Игума манастира Подмаине, јеромонах Игнатије и јерођакон Јован. Литургијском бесједом вјернима обратио се јеромонах Рафаило Игуман подмаински.

У Цетињском манастиру служено свеноћно Бдење, 1. јул 2012

Tagged:
7:56 минута (1.36 МБ)

Поводом празника Светог Јована Шангајског свеноћно Бдење у Цетињском манастиру служио је игуман манастира Врањина јеромонах Петар (Драгојловић), уз саслужење сабрата Цетињског манастира Протосинђела Кирила (Бојовића), игумана манастира Подмаине Рафаила (Бољевића), и ђакона подгоричког Николе Пејовића. На крају Богослужења бесједом се сабранима обратио отац Рафаило.

Јеромонах Рафаилo (Бољевић): Сумрак прељубе

Tagged:
82:23 минута (14.15 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Сумрак прељубе" које је одржао у недјељу 8. јула у Подмаинском манастиру.

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): Идолопоклонство - гријех на смрт

Tagged:
82:08 минута (14.1 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана Подмаинског на тему "Идолопоклонство - гријех на смрт" које је одржао у недјељу 5. августа 2012. године у манастиру Подмаине.

Јеромонах Рафаилo (Бољевић): "Нада безнадежних"

Tagged:
88:13 минута (15.15 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира подмаине на тему "Нада безнадежних" које је одржао у недјељу 26. августа у манастиру Подмаине.

У свом предавању отац Рафаило прочитао и протумачио неке дјелове бесједе Светог Григорија Паламе на Успеније Пресвете Богородице.

Јеромонах Рафаилo (Бољевић): Вјечна сила и слава

Tagged:
102:34 минута (17.61 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Вјечна сила и слава" које је у недјељу 7. октобра одржао у манастиру Подмаине.

 

Празник Архистратига Михаила прослављен у манастиру Подмаине

Tagged:
33:36 минута (5.77 МБ)

У манастиру Подмаине у Будви свечано је прослављен празник Аранђеловдан. Свету Литургију служио је јеромонах Рафаило (Бољевић), игуман тог манастира, који се у току литургије присутном народу обратио бесједом.

Јеромонах Рафаило Бољевић служио у манастиру Подмаине, 2. децембар 2012

Tagged:
34:24 минута (5.91 МБ)

У недељу 2. децембра 2012. године у манастиру Подмаине служена је Света Литургија. Јеромонах Рафаило Бољевић, игумана овог манастира, у надахнутој бесједи у току литургије тумачио је слово Јеванђеља и говорио о животу светитеља које смо тог дана прославили.

Никољдан у манастиру Подмаине

Tagged:
39:32 минута (6.8 МБ)

Свету литургију у манастиру Подмаине служио је јеромонах Рафаило (Бољевић) у славу и част Светог Николе, једног од највећих светилника Цркве Христове. У прилогу доносимо бесједу изговорену у току литургије.

 

Бесједа игумана манастира Подмаине јеромонаха Рафаила (Бољевића) на празник Св. Спиридона

Tagged:
24:10 минута (4.15 МБ)

Бесједа игумана манастира Подмаине јеромонаха Рафаила (Бољевића) изговорена на празник Св. Спиридона Чудотворца, у уторак 25. децембра 2012.године, у Скиту посвећеном овом светитељу на Паштровској гори.

Jеромонах Рафаилo (Бољевић): "Архипастир"

Tagged:
86:14 минута (14.8 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Архипастир" које је одржао у недјељу 23. децембра 2012. године у оквиру циклуса предавања "Господ мој и Бог мој" која се сваке недјеље одржавају у манастиру Подмаине

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) на празник Материце у Подмаинском манастиру

Tagged:
33:17 минута (5.72 МБ)

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине изговорена у недјељу 30. децембра 2012. године, на 30. недјељу по Духовима, празник Материце, у Подмаинском манастиру.

 

Jеромонах Рафаилo (Бољевић): "Православље - мистика срца"

Tagged:
80:25 минута (13.81 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Православље - мистика срца" које је одржао 3. априла 2012. године у манстиру Подмаине.

 

Јеромонах Рафаилo (Бољевић): "Крститељ"

88:53 минута (15.26 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастита Подмаине на тему "Крститељ" које је одржао у недјељу 20. јануара, на Јовањдан, у манастиру Подмаине у оквиру циклуса предавања "Господ мој и Бог мој".

 

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) на Савиндан у манастиру Подмаине

Tagged:
36:43 минута (6.31 МБ)

Бесједа игумана манастира Подмаине јеромонаха Рафаила (Бољевића) изговорена на празник Светог Саве у току Свете службе божије у овом манастиру.

Jеромонах Рaфаилo (Бољевић): "Монах"

Tagged:
100:18 минута (17.22 МБ)

Предавање јеромонаха Рaфаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Монах" које је одржао у фебруару 2013. године у манастиру Подмаине у Будви.

 

Разговор са јеромонахом Рафаилом Бољевићем, игуманом манастира Подмаине

90:31 минута (12.96 МБ)

У разговору који смо преузели са таласа Радија Слово Љубве о. Рафаило је говорио о Символу вере, Свештеној отаџбини, јединству у Светој Цркви, опасности од раскола, гријеха, духовног мртвила и порока, о страшном гријеху чедоморства, о браку и породици. Било је ријечи и о манастиру Подмаине.

Питајте свештеника

99:43 минута (17.12 МБ)

У недјељу 17. марта гост емисије "Питајте свештеника" био је јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

Бесједа јеромонаха Рафаила Бољевића у храму Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља у Долима у Пиви

30:17 минута (5.2 МБ)

Бесједа јеромонаха Рафаила Бољевића, настојатеља манастира Подмаине којом се обратио сабраним вјерницима током Свете Литургије, служене у суботу 20. априла у храму Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља у Долима у Пиви.

Овом приликом обављен је и помен свим мјештанима пивског краја који су страдали током Другог свјетског рата, међу којима су припадници фолксдојчерске јединице Принц Еуген, управо у мјесту Дола 7. јуна 1943. године убили око 520 житеља, међу којима и 107 дјеце.

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића): "У трећи дан"

Tagged:
69:43 минута (11.97 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "У трећи дан" које је одржао у недјељу 12. маја, на Томину недјељу и празник Светог Василија Острошког Чудотворца у манастиру Подмаине у Будви.

Беједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) у манастиру Подмаине, 26. мај 2013.

Tagged:
25:57 минута (4.46 МБ)

Беједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине изговорена у недјељу 26. априла, на трећу недјељу по Пасхи, Недјељу раслабљеног, на Светој Литургији у манастиру Подмаине.

 

Јeромонах Рафаило (Бољевић): "Огњени посланик"

Tagged:
97:29 минута (16.74 МБ)

Предавање Јeромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана Подмаинског на тему "Огњени посланик" које је одржао на Недјељу раслабљеног, у недјељу 26. маја, у манастиру Подмаине у Будви у оквиру циклуса предавања "Господ мој и Бог мој".

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Херувимска безбрижност"

Tagged:
123:15 минута (21.16 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Херувимска безбрижност" које је одржао 6. фебруара 2011. године у манастиру Подмаине у Будви.

 

Игуман Рафаило (Бољевић): Свети Василије као наследник апостола

66:27 минута (11.41 МБ)

У суботу 13. јула 2013. године, у оквиру Духовних вечери у Манаситру Острогу, предавање на тему Свети Василије као наследник апостола одржао је игуман Рафаило (Бољевић), настојатељ манастира Подмаине у Будви.

 

Монашко ткање на чунку живота IV

70:48 минута (12.16 МБ)

Гост емисије: Jеромонах Рафаило (Бољевић)

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија, Радио "Светигора" започиње рад на серијалу емисија о монаштву, о монашком животу, на дан рођења Светог Јована Крститеља, 7. јула 2013. године.

У овом издању емисије о свом монашком путу и о ангелском живљењу говори јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине.

Питајте свештеника

120:17 минута (20.65 МБ)

У недјељу 11. августа гост емисије "Питајте свештеника" био је Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

 

Најава: Предавање умировљеног Епископа захумско-херцеговачког Г. Атанасија у манастиру Подмаине

12:16 минута (2.11 МБ)

У недјељу 25. августа у манастиру Подмаине у Будви предавање ће одржати Његово Преосвештенство умировљени Епископ захумско – херцеговачки Г. Атанасије (Јевтић). Тема предавања је „Христос – земља живих„. За слушаоце Светигоре о овом предавању али и још о много тога говори јеромонах Рафаило Бољевић.

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) у манастиру Подмаине

Tagged:
35:00 минута (6.01 МБ)

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине у Будви изговрена на Светој Литургији, коју је у недјељу 25. августа 2013. године служо у Подмаинакој Светињи.

 

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) уочи празника Рођења Пресвете Богородице у манастиру Подмаине

Tagged:
21:21 минута (3.67 МБ)

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) изговорена на Свечаном бденију уочи празника Рођења Пресвете Богородице у манастиру Подмаине у Будви.

 

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине у манастиру Подмаине

Tagged:
30:18 минута (5.2 МБ)

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине изговорена у недјељу 29. септембра на Светој Литургији у манастиру Подмаине.

 

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) на Лучиндан у манастиру Подмаине

Tagged:
37:57 минута (5.44 МБ)

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине изговорена на празник Светог апостола и јеванђелисте Луке и Светог Петра Цетињског у четвртак 31.октобра на Светој Литургији коју је служио у манастиру Подмаине у Будви.

 

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) на Митровданске Задушнице у Саборном храму у Подгорици

Tagged:
12:43 минута (2.19 МБ)

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине изговорена на Митровданске Задушнице у суботу 2. новембра 2013. године на Светој Литургији у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

 

Јеромонах Рафаило: Грузијa-земљa чије је срце Исус Христос а душа вјера Православна

57:18 минута (9.84 МБ)

Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви недавно се вратио са поклоничког путовања Светињама Грузије и у разговору подијелио са нама предивне утиске које носи из Грузије-земље чије је срце Исус Христос а душа вјера Православна.

 

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) на Детињце у Херцег Новом

Tagged:
18:07 минута (3.11 МБ)

Бесједа Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана Подмаинског изговорена на Светој Литургији коју је у недјељу 22. децембра, на Детињце, служио са Протојерејем - ставрофором Радомиром Никчевићем и свештеником Живаном Вукојевићем у Херцег Новом.

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) у манастиру Подмаине у Будви, 2. фебруар 2014

Tagged:
36:51 минута (6.33 МБ)

Бесједа Игумана манастира Подмаине јеромонаха Рафаила (Бољевића) изговорена на 32 недјељу по Духовима на Светој Литургији у манастиру Подмаине у Будви.

 

Метох превлачког манастира прославио славу

Tagged:
24:26 минута (4.19 МБ)

Св. мученик Трифун, заштитник виноградара слава је метоха манастира св. Архангела Михајла у Берима, надомак Подгорице. Тим поводом, у оближњој цркви свету литургију служио је јеромонах Рафаило Бољевић, игуман манастира Подмаине уз саслужење братстава овог и превлачког манастира и јереја Миомира Вулевића и Ђура Томовића. На крају Литургије бесједио је о. Рафаило.
Присутни вјерници цјеливали су дјелове моштију св. Ђорђа, коме је црква и посвећена, као и св. Кирика, које су први пут изнијете.

Jеромонах Рафаилo (Бољевић): "Кандило вере"

93:22 минута (16.03 МБ)

Јеромонах Рафаило (Бољевић), настојатељ манастира Подмаине, одржао је у недјељу, 9. марта 2014. године  у Парохијском дому у Бару предавање на тему "Кандило вере“. Предавање је било изузетно добро посјећено, а уводничар сусрета био је протопрезвитер Ђорђе Кнежевић.

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) у цркви Светих мученика Момишићких у Подгорици, 29. јун 2014

Tagged:
21:46 минута (3.74 МБ)

Бесједа јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине изговорена на Светој Литургији коју је на Трећу недјељу по Духовима, у недјељу 29. јуна 2014. године, са свештеником Николом Пејовићем главним и одговорним уредником Радија "Светигора" служио у цркви Светих мученика Момишићких у Подгорици.

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Језик звона"

78:56 минута (13.55 МБ)

У емисији "Огледало" доносимо предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Језик звона" које је одржао 23. августа 2014. године у манастиру Острог у оквиру "Духовних вечери суботом" које се сваке суботе, са благословом Високопреосвећеног Митрополита Господина Амфилохија, одржавају у Острошкој Светињи.

Литургија у манастиру Подмаине

Tagged:
18:19 минута (3.15 МБ)

У манастиру Подмаине 18. октобра 2014. године свету литургију служио је јеромонах Рафаило, игуман овог манастира, уз саслужење јереја Николе Пејовића, монаштва ове свете обитељи и вјерног народа. Након прочитаног св. Јеванђеља, окупљеним вјерницима, међу којима је било и 70-ак поклоника из Подгорице, бесједом се обратио отац Рафаило.

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Свјетлост у тами"

85:22 минута (12.23 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) на тему - Свјетлост у тами одржано у манастиру Подмаине, 05. октобра 2014. године.

 

Питајте свештеника

111:51 минута (12.81 МБ)

У недјељу 9. новембра 2014. године гост емисије "Питајте свештеника" био је јеромонах Рафаило (Бољевић) игуман манастира Подмаине.

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Неупоредиво славнија"

82:06 минута (14.1 МБ)

У овом издању емисије емитујемо предавање јеромонаха Рафаила на тему "Неупоредиво славнија",које је одржано у манастиру Подмаине, 07. децембра 2014. године.

 

Јеромонах Рафаило Бољевић: "Духовно и душевно“

86:36 минута (12.4 МБ)

Јеромонах Рафаило Бољевић, игуман манастира Подмаине, одржао је у петак 13. марта 2015, у Духовном центру Преподобног Исаије од Оногошта у Никшићу, предавање на тему "Духовно и душевно".

Гостовање оца Рафаила у Духовном центру у Никшићу и разговор на тему "Духовно и душевно" изазвао је велику пажњу и посјећеност вјерника. Уводничар је био Радомир Уљаревић, уредник дијела програма у поменутом Духовном центру.

Према ријечима оца Рафаила једна од великих криза нашег времена јесте "лоша комуникација са духовном мрежом наше Цркве и застрашујуће непознавање њених откривених истина".

Питајте свештеника

96:09 минута (16.51 МБ)

У недјељу 19. априла гост емисије "Питајте свештеника" био је Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Жеђ"

Tagged:
103:57 минута (17.85 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине у Будви на тему "Жеђ" које је одржао 10. маја 2015. године у Подмаинској Светињи.

"Одвајајући нас од цркве силе таме у нама изазивају велику жеђ"-каже између осталог у свом предавању, које топло препоручујемо за слушање, отац Рафаило

На Духовски уторак у манастиру Ћелија Пиперска служена је Света Литургија

Tagged:
15:19 минута (2.63 МБ)

На Духовски уторак, 2. јуна 2015. године када наша црква слави Преподобног Стефана Пиперског у манастиру Ћелија Пиперска служена је Света Литургија. Свету службу Божју служили су Архимандрит Василије Игуман манастира Клисина, јеромонах Лазар из манастира Заграђе, јеромонах Рафаило Игуман манастира Подмаине, Протојереји-ставрофори Никола Јанковић старјешина Саборне црке у Требињу, Драган Станишић професор Цетињске Богословије и Момчило Раичевић, јеромонаси Сергије и Панарет из манастира Острог, протојереји Слободан Зековић и Станислав Татић, јереји Илија Зекановић, Драгослав Ракић и Никола Пејовић и ђакон Роман сабрат манастира Острог.

Манастири Подмаине и Рустово организују Малу школу невидљиве борбе „Капија“

22:34 минута (3.23 МБ)

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија, манастир Подмаине и Манастир Рустово, током Успенског поста 2015, организују Малу школу невидљиве борбе, под називом „Капија“.

Током седмодневног боравка у манастиру полазници ће учествовати у манастирским богослужењима, послушањима и духовним разговорима, и упознавати се са основама практичног духовног живота по моделу изложеном у књизи „Невидљива борба” светог Никодима Светогорца.

Питајте свештеника

112:30 минута (19.32 МБ)

У недјељу 9. августа гост емисије "Питајте свештеника" био је Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

 

Jеромонах Рафаило (Бољевић): "Госпојински пост"

Tagged:
80:44 минута (13.86 МБ)

У навечерје почетка Успењског поста, 13. августа 2015. године у просторијама књижаре "Светигора" на Цетињу почели су "Духовни разговори" на тему Госпојинског поста, а прво у низу предавања одржао је јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

Госта предавача поздравио је, на почетку вечери, Протојереј - ставрофор Гојко Перовић Ректор Цетињске Богословије.

Мала школа невидљиве борбе "Капија" у Подмаинама

13:35 минута (2.33 МБ)

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског господина Амфилохија, манастири Подмаине и Рустово, током Успеинског поста организовали су Малу школу невидљиве борбе под називом "Капија".

У манастиру Подмаине школа је са радом почела 14. августа и по ријечима јеромонаха Рафаила, настојатеља манастира Подмаине, показала се као "изузетно потребна и корисна".

Проповјед јеромонаха Рафаила на бдењу уочи Покрова Пресвете Богородице

Tagged:
54:54 минута (9.43 МБ)

Проповјед јеромонаха Рафаила (Бољевића) на бдењу уочи Покрова Пресвете Богородице у манастиру Подмаине.

 

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Живи пијесак"

Tagged:
104:10 минута (17.89 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Живи пијесак" које је одржао 18. октобра 2015. године у манастиру Подмаине у Будви.

 

Питајте свештеника

91:03 минута (15.63 МБ)

У недјељу 20. децембра 2015. године гост емисије "Питајте свештеника" био је јеромонах Рафаило (Бољевић) игуман манастира Подмаине.

 

Питајте свештеника

98:57 минута (16.99 МБ)

У недјељу 10. априла 2016. године гост емисије "Питајте свештеника" био је Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Плод усана"

Tagged:
99:29 минута (17.08 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине у Будви на тему "Плод усана" које је одржао 15. маја 2016. године у Подмаинском манастиру.

 

На празник Светог Јована Владимира служена Литургија на остацима Манастира Пречисте Крајинске

Tagged:
30:32 минута (4.38 МБ)

На празник Светог Јована Владимира игуман манастира Подмаина Рафаило Бољевић, барски пароси протојереј Јован Пламенац и свештеник Александар Орландић и сабрат манастира Морачника јерођакон Николај одслужили су Литургију на остацима Манастира Пречисте Крајинске. На Литургији су појале монахиње манастира Бешке.

Манастир Пречиста Крајинска метох је манастира Бешке. Монахиње су припремиле и славску трпезу.

Света Литургија на Пардусу код Подгорице

35:11 минута (5.04 МБ)

Литургију служио је игуман манастира Подмаине јеромонах Рафаило а саслуживали су му протојереј Никола Пејовић, старешина цркве Светих момишићких новомученика и локални свештеник Слободан Хаџи Петровић.

 

Бесједа игумана Рафаила (Бољевића) у цркви Свих Светих на Великом Пијеску код Бара

Tagged:
30:34 минута (4.38 МБ)

Бесједа игумана Рафаила (Бољевића), настојатеља манастира Подмаине, изговорена на светој Литургији у недељу Свих Светих, 26. јуна 2016, у цркви Свих Светих на Великом Пијеску код Бара.

 

Проповјед јеромонаха Рафаила на недељу 6. по Духовима

Tagged:
38:01 минута (6.53 МБ)

Проповјед јеромонаха Рафаила на недељу 6. по Духовима – света мученица Христина.

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Жива и мртва вјера"

Tagged:
90:42 минута (15.57 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине у Будви на тему "Жива и мртва вјера" које је одржао у суботу 3. септембра 2016. године у Горњем манастиру Острог на "Духовним предавањима суботом" која се одржавају сваке суботе у Острошкој Светој Светињи са благословом Игумана ове Свете обитељи Високопреосвећеног Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско-приморског Г. Амфилохија.

Питајте свештеника

97:20 минута (13.94 МБ)

У недјељу 16. октобра 2016. године гост емисије "Питајте свештеника" био је Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

 

Предавње Јеромонаха Рафаила (Бољевића): "Личност и живот Светог Саве"

Tagged:
56:30 минута (9.7 МБ)

Предавње Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Личност и живот Светог Саве" које је одржао 16. фебруара 2017. године у Богословији Светог Петра Цетињског на Цетињу.

 

Питајте свештеника

86:18 минута (14.82 МБ)

У недјељу 12. марта 2017. године гост емисије "Питајте свештеника" био је Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

 

Игуман манастира Подмаина Рафаило Бољевић у цркви Светог Ђорђа у Доњој Горици у Подгорици одржао предавање „Мисаони фронт“

125:30 минута (21.55 МБ)

У суботу 18. марта 2017. године, у Саборној Цркви Светог Ђорђа у Доњој Горици, одржано је треће у низу предавање, у склопу другог циклуса духовних предавања, која се одржавају током Васкршњег поста.

Предавање је одржао игуман манастира Подмаине, Рафаило Бољевић. Овог пута на тему „Мисаони фронт“.

У свом уводном излагању Отац Рафаило је говорио о значају теме „Мисаоног фронта“, за савременог човјека, рекавши да је управо она носилац Православне и спасоносне практичне духовности.

Питајте свештеника

91:16 минута (15.67 МБ)

У недјељу 21. маја 2017. године гост емисије "Питајте свештеника" био је Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

 

Најава семинара Капија

10:49 минута (1.86 МБ)

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско-приморског Г. Амфилохија у току Успењског поста, у манастирима Подмаине и Рустово биће одржани традиционални духовни сусрети ,,Капија". Капија ће у манастиру Подмаине за мушкарце трајати од 14-21 августа, а за жене у манастиру Рустово од 21-28 августа. Овај догађај је за наш Радио најавио Игуман манастира Подмаине јеромонах Рафаило (Бољевић).

Питајте свештеника

108:06 минута (18.56 МБ)

У недјељу 16. јула 2017. године гост емисије "Питајте свештеника" био је Јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине у Будви.

 

Јеромонах Рафаило (Бољевић): "Кроз многе невоље"

Tagged:
112:42 минута (19.35 МБ)

Предавање Јеромонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине на тему "Кроз многе невоље" које је одржао 6. августа 2017. године у Подмаинској Светињи.

 

Манастир Подмаине прославља манастирску славу

7:40 минута (1.32 МБ)

Манастир Подмаине ће на Госпођиндан прославити манастирску славу.

Света Литургија ће се тога дана служити у 8 часова и 30 минута, а увече, у 20 часова ће бити одржан концерт Љиљане Поповић и групе„Жива вода". На концерту ће наступити и етно појац Даница Црногорчевић.

Следећег дана, на празник Светог Рафаила Банатског, Високопреосвећени Митрополит Амфилохије ће у манастиру Подмаине служити Свету Литургију.

Овај догађај за Радио Светигору најављује игуман манастира Пидмаине, отац Рафаило (Бољевић).

Јеромонах Рафаило (Бољевић): „Исповједање вјере“

Tagged:
63:24 минута (10.89 МБ)

Предавање јеромонаха Рафаила (Бољевића) на тему „Исповједање вјере“, одржано у храму Светог Николе у Улцињу, 2. септембар 2017. године.

 


Нове књиге у издаваштву манастира Подмаине

31:42 минута (5.45 МБ)

Манастир Подмаине се бави издаваштвом духовне литературе скоро двадесет година.

Слушаоцима Радија Светигоре најновија подмаинска издања представља игуман Рафаило (Бољевић).

Јермонах Рафаило (Бољевић): "Миротворци"

Tagged:
94:06 минута (26.93 МБ)

Предавање Јермонаха Рафаила (Бољевића) Игумана манастира Подмаине у Будви на тему "Миротворци" које је одржао 1. октобра 2017 године у манастиру Подмаине.