Митрополит Амфилохије на Сабор Пресвете Богородице одслужио Литургију у манастиру Морача

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2015
  • Величина: 11:42 минута (2.01 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

DSC08643Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на Сабор Пресвете Богородице са свештенством Свету службу Божју у манастиру Морача.

У архипастирској бесједи након читања Јеванђеља, Владика је, честитајући Божић сабранима на Литургији рекао да се у Витлејемској пећини родио Христос Богомладенац од Духа Светога и Пресвете Дјеве.

На крају Литургије Владика је посебно поздравио дјецу с вјеронауке при цркви Светог Димитрија у Колашину изразивши своју радост због њиховог присуства Светој литургији.

Он је евоцирао успомене из свог дјетињства када су он и двије дјевојчице једини присуствовали Божићној служби у манастиру Морача, због чега је бо кажњен од наставника.

Он је рекао да су, након тих богоборних времена, дјеца и данас својим присуством посвједочила да Цркви Христовој ни врата пакла неће одољети.

У манастирском конаку приређена је богата празнична трпеза хришћанске љубави, са празничним програмом у којем су поред дјеце учествовали и пјесници, глумци и гуслари.

Митрополит Амфилохије је дјеци подијелио Божићне поклон пакетиће.

Владика је након тога на гробљу у селу Баре Радовића служио помен својим родтитељима Ћиру и Милеви.