У манастиру Ждребаоник 10. новембра прослављен празник Светог Арсенија Сремца

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2014
  • Величина: 38:03 минута (6.54 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

DSC_0348

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско - приморски Господин Амфилохије служио је данас Свету архијерејску литургију у манастиру Ждребаоник код Даниловграда поводом празника Светог Арсенија Сремца, чије свете мошти почивају у овом манастиру.

Митрополиту је саслуживало многобројно свештенство из више епархија СПЦ, уз молитвено учешће мноштва вјерника. Одговарали су ђаци Цетињске Богословије и чланови Хора „Свети Николај Српски" из Љубића код Чачка.

У току Литургије Владика је миропомазао новокрштену дјевојчицу Марију. Након Литургије благосиљан је славски колач, а Владика је сестринству на челу с игуманијом Јустином честитао славу и поздравио свештенство, свештеномонаштво и вјернике из других епархија СПЦ, као и пјеснике - учеснике „Других међународних Његошевих вечери поезије".

Потом је у манастирском конаку приређена славска трпеза хришћанске љубави са празничним културним програмом.Синоћ, уочи празника Владика је у манастиру Ждребаоник служио бденије и замонашио искушенице Наташу и Марију којима је дао монашка имена Симеона и Антонија.