На дан Усјековања главе светог Јована Крститеља Митрополит Амфилохије одслужио Литургију у Кућанцима

На дан Усековања главе светог Јована Крститеља Његово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско-приморски г. Амфилохије у храму Светих Апостола Петра и Павла у Кућанцима (Епархија Славонска) служио је  свету архијерејску Литургију. Митрополиту су саслуживали Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије, свештенство и свештеномонаштво Митрополије и Епархија Бихаћко-петровачке и Славонске.

Повод данашњем саборовању била је и стогодишњица од рођења блажене успомене Патријарха српског Павла.

Након прочитаног Јеванђеља на светој Литургији Митрополит Амфилохије обратио се присутнима и у бесједи говорио о два велика и страшна догађаја која су се збила у историји човјечанства: Великом петку и Усековању главе светог Јована. Митрополит је такође говорио и о личности Патријарха Павла, а на заупокојеној јектенији поменуо је и његове родитеље Стевана и Ану.

Након свете Литургије у литијском ходу стигло се до родне куће Патријарха Павла гдје је у дворишту засађен храст којег су из Београда послали вјерници који су редовно учествовали на Литургијама које је служио Патријарх Павле.

Митрополит Амфилохије са Епископом Атанасијем благословио је и засадио младо дрво и пожелио да оно буде симбол духовнога раста Српског народа.

На имању патријархове родне куће у плану је изградња свеправославног духовног центра које ће бити сабиралиште Божије љубави и свих људи добре воље широм васељене.