Отац Марко Обрадовић из Бразила: "Треба служит чести и имену, нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може!"

У данашњој емисији чућете разговор са свештеником Марком Обрадовићем, парохом мисионарске парохије Светих Апостола Петра и Павла у Сао Паолу и Кампинасу у Бразилу, клириком епархије Буеносаирејско-јужноцентралноамеричке.

У веома занимљивом разговору о. Марко нам говори о почецима мисионарске парохије у Бразилу, предстојећој парохијској слави, о односима са другим помјесним црквама. Чућете како се о. Марко сусреће са Бразилцима, који су гладни и жедни истинске вјере и који прелазе у православље...

„За сада немамо стално место богослужења, служим сваке недеље и празника, некад у свом стану, некад у стану код пријатеља, служио сам на пољани, у теретани. Ја имам своје коферче са антиминсом, са сасудама и са одеждама, попадија умеси просфору, и то је то „Где су двоје или троје сабрани у име Моје, ту сам и ја међу њима“, каже наш Господ Исус Христос. Ја то следим, и покушавам да испуним у својим светим службама, а Господ ће нашим трудом благословити и помоћи да нађемо неки простор за стално место богослужења“, прича нам о. Марко.

„Овде је велика борба за душе људске. И као што каже Његош: „Треба служит чести и имену, нека буде што бити не може, нека буде борба непрестана!“ То су једноставно ријечи које описују мисију Српске Православне Цркве у Јужној Америци. Потребно је пуно рада, пуно труда, али првенствено је на првом мјесу потребна милитва и благодарност Богу, што смо се нашли овде, и самим тим смо призвани и позвани са благословом Божијим и благословом нашег Митрополита Амфилохија, да људе овде сабирамо у православну заједницу.

Мисионарска парохија Светих Апостопа Петра и Павла има и дио моштију Свете Јелисавете Романовне, које су добили од Патријарха Московског г. Кирила.

Нека Господ благослови епархију наше Цркве у Јужној Америци и парохију Светих Апостола у Бразилу, да испуни своју благословену мисију.