Митрополит Амфилохије на Духовски понедјељак служио Литургију у манастиру Режевићи

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2014
  • Величина: 29:19 минута (5.04 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

DSC01552Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на Духовски понедјељак, поводом Тројичиндана, храмовске славе манастира Режевићи Свету службу Божију у овом паштровском манастиру.

На малох входу Владика је у првине монашког образа обукао послушнике ове обитељи Миливоја Вуковића и Братислава Ристића.

У литургијској проповиоједи након читања Светог Јеванђеља Владика је тумачио ријечи из данашњег апостола: Владајте се као синови свјетлости, дјецо.

Након причешћавјерних Митрополит Амфилохије је са свештенством благосиљао славски колач, а онда се још једном сабранима обрато бесједом у којој је посебно поздравио архимандрита Јована (Радосављевића), монахиње манастира Жича и њихову игуиманију мати Јелену, новопостриженог монаха Симеона из Колумбије као и многобројне Русе који су присуствовали данашњем литургијском сабрању у Режевићима.

Након Свете службе манастирска братија на челу са својим игуманом архимандритом Хризостомом (Нешићем) приредила је за Митрополита и све госте славску трпезу хришћанске љубави.