Митрополит Амфилохије служио је испред Саборног храма у Бару молебан за благословену 2014. годину.

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2014
  • Величина: 17:25 минута (2.99 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је испред Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару 13. јанауара молебан за благословену 2014. годину.

„Нову годину милости и доброте Господње, оно што даје времену новину, и то непролазну новину, чини Он, Господ Исус Христос од Дјеве рођени. Он је то једино ново под Сунцем" - казао је у својој бесједи Митрополит.

„Помолимо се Господу да нас обнови новим живљењем, новом врлином, новом добротом, новом љубављу, новим усавршавањем, у мјеру на коју нас је призвао, мјеру Христа Бога нашег, вјечно новог, који све чини новим, све обнавља..."

Митрополит Амфилохије позвао је и овом приликом Баране да помогну довршетак Саборног храма, да би он био освештан 4. јуна 2016. године, на хиљадугодишњицу мученичке кончине Светог Јована Владмира.

Након молебана, наложени су „мали бадњаци, а потом је услиједио музички програм у којем су учествовали Академиа бенд, Гула Катапулт и DJ Caka (Саша Стојановић).