Митрополит Амфилохије служио Литургију у Острогу

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2014
  • Величина: 26:32 минута (4.56 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-примрски Господин Амфилохије служио је данас, 5. јануара, на празник Светих отаца, Свету службу Божију у манастиру Острогу.

У литургијској проповиједи Владика је рекао да данас прослављамо Свете оце који су кроз вјекове припремали откривење велике и Свете тајне коју нам је Господ открио кроз своје рођење.

"Чули смо из Јеванђеља по Матеју родослов Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа - од Авраама до Давида четрнаест кољена, од Давида до ропства ваилионског четрнаест кољена, од ропства вавилонског до рођења Христовог, до Пресвете Дјеве и Јосифа заручника - четрнаест кољена", подсјетио је Митрополит црногорско-приморски.

"Тако су побројани преци по тијелу Господа и Спаса нашега Исуса Христа који се називају Оцима. Сви они су предосјећали, предуказали ту велику и Свету тајну, која се постепено и полако откривала кроз та јављања, а која ће доћи управо на Свети дан Христовог Рођења", објаснио је Митрополит Амфилохије.

Након Литургије, по древном обичају, дјеца су везала Митрополита Амфилохија а он се разријешио пригодним поклон пакетићима.