Митрополит Амфилохије служио је на Никољдан у цркви Светог Саве у Буенос Аиресу

Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски и Епископ-администратор Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке господин Амфилохије  допутовао је у уторак, 17. децембра 2013. године, након што је боравио у САД, гдје је у Чикагу учествовао на Епископском и Централном црквеном савјету Српске православне цркве за Сјеверну и Јужну Америку.

Ово је трећа посјета Митрополита Амфилохија Јужној Америци од када је, у мају 2013. године, на Светом архијерејском сабору СПЦ, именован за Епископа-администратора ове новоосноване Епархије. Митрополит је још 2007. године био у посјети Аргентини, док су тамошње парохије биле под јурисдикцијом Епархије источноамеричке.

У Буенос Аиресу, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице, сједиште Епархије, дочекали су га свештеници СПЦ из Аргентине.

На празник Светог оца Николаја Мирликијског, Митрополит Амфилохије је Литургију служио у цркви Светог Саве, најстаријој српској православној цркви у Буенос Аиресу, уз саслужење свештенства Епархије и вјерника.

У разговору након Литургије, Митрополит је изразио своју жељу и наду да се комплекс овога светог храма, уз неопходно преуређивање, у догледно вријеме, претвори у манастир.