Митрополит Амфилохије на свој имендан служио Литургију у Чикагу

unnamedЊегово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски и администратор Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке г. Амфилохије на свој имендан, на празник Светог Амфилохија Иконијског, служио је Литургију у Саборној цркви Васкрсења Христовог у Чикагу, са братством Саборног храма и другим свештенством. На Литургији је појао дио хора Српског пјевачког друштва „Бранко Радичевић", које постоји при овом Храму. Била су присутна и дјеца која похађају основну школу која ради при овој цркви. У њој, углавном, уче дјеца Срба досељеника, али има и Руса, као и друге дјеце чији родитељи потичу из традиционално православних земаља.

У име братства Саборног храма, Митрополита је поздравио и честитао му имендан протонамјесник Дарко Спасојевиц, старјешина храма.

Потом је Митрополит учествовао на засиједању Централног савјета Српске православне цркве за Сјеверну и Јужну Америку, одржаном у сали покрај Саборне цркве. У паузи између два засиједања, прије ручка, Епископ источноамерички Митрофан је у част празника Светог Амфилохија Иконијског благословио славски колач и у име присутних епископа новограчаничког Лонгина и западноамеричког Максима, и чланова Централног савјета честитао Митрополиту имендан.

Претходног дана, поменути епископи су, уз присуство и Епископа канадског Георгија, одржали сједницу Епископског савјета СПЦ Сјеверне и Јузне Америке у епископској резиденцији у манастиру Светог Саве у Либертивилу.