Митрополит Амфилохије служио бденије у Дес Плејнсу и Литургију на Ваведење у Либертвилу код Чикага

Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски и администратор Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке г. Амфилохије служио је 3. децембра, уочи празника Ваведења Пресвете Богородице, бденије у Саборној цркви Покрова Пресвете Богородице у Дес Плејнсу код Чикага, сједишту Епархије чикашке и средњоамеричке Руске заграничне цркве. Служили су и Епископ кливлендски Петар, администратор ове Епархије, као и Епископ Лонгин новограчаничко - средњозападноамерички из Српске патријаршије. Био је присутан и Епископ чикашки и средњоамерички Алипиј, који због слабог здравља не управља том Епархијом.

А на сам празник Ваведења Пресвете Богородице Митрополит Амфилохије служио је Литургију у манастиру Светог Саве у Либертвилу, код Чикага, заједно са Владиком Лонгином. При том манастиру налази се и Богословски факултет, па су Литургији присуствовали и студенти, њих око тридесет.

Митрополит Амфилохије, у својству Епископа-администратора Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке, 5, 6. и 7. децембра у Чикагу учествује на сједницама Епископског савјета Српске патријаршије за Сјеверну и Јужну Америку и сједници Централног тијела Српске патријарсије за Сјеверну и Јужну Америку.