Митрополит Амфилохије на празник преподобног Јакова Исповиједника служио Литургију у Цетињском манастиру

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2013
  • Величина: 14:32 минута (2.5 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

У Цетињском манастиру данас је, на празник преподобног Јакова Исповједника, литургију пређеосвећених дарова служио је Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије. Митрополиту су салсуживали свештеници и свештеномонаси из архијерејског намјесништва цетињског и подгоричко-колашинско-даниловградског. На литургији су појали ученици Цетињске Богословије.

Након причешћа свештенства и вјерног народа Владика Амфилохије се свим сабраним обратио ријечима бесједе, у којој је говорио о светом посту, тумачивши и молитву из литургије пређеосвећених дарова коју је записао Свети Григорије Двојеслов.

Након литургије свештеници из поменутих архијерејских намјесништава приступили су и редовној по древној пракси устаљеној пракси Свете тајне исповијести, коју је извршио протојереј-ставрофор Радојица Божовић, парох улцињски. После исповијести услиједио и братски састанак свештенства у Цетињском манастиру, и трпеза љубави у Богословији Светог Петра Цетињског.