Јерусалим од злата CXXVI

И ово издање емисије започињемо бесједом Епископа Липљанског Г. Јована изговореном у Манастиру Високи Дечани гдје је свечано прослављена ктиторска слава Свети краљ Стефан. Св. Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство умировљени Епископ Захумско -херцеговачки Г. Атанасије уз саслужење Епископа Теодосија и Викарног Епископа Липљанског Јована, као и тридесетдвојице свештенослужитеља.

У другом дијелу емисије слушате о проблему са неплаћеним рачунима за воду Храма Гроба Господњег у Јерусалиму који је ријешен. „Дуг Храма Гроба Господњег је отписан, не без учешћа Руске православне цркве, након сусрета Патријарха Кирила са израелским предсједником Шимоном Перезом", казао је ђакон Александар Волков, предсједник Информативног одјељења Московске патријаршије, додавши да је ово саопштио израелски министар туризма током сусрета са Митрополитом волоколамским Иларионом, предсједником Одјељења за спољне црквене везе Московске патријаршије.

За крај емисије доносимо тонски запис из Београда, гдје је у Српској Патријаршији, Преосвећени Владика ремезијански Андреј беседио „О ходању Господа Исуса Христа по води Генисаретског језера", тумачећи овај догађај из перспективе трију јеванђеља која говоре о томе.