Јереј Предраг Шћепановић: Живот и чуда Светога Владике Николаја и Преподобног Јустина Ћелијског

Tagged:

Парох подгорички и директор Радио „Светигоре" Јереј Предраг Шћепановић одржао је 3. јула увече у Великој сали београдске општине Вождовац предавање „Живот и чуда Светога Владике Николаја и Преподобног Јустина Ћелијског". Ово предавање, 238. по реду, организовао је београдски храм Светога Трифуна са Топчидера. Било је то последње предавање у љетњем циклусу.

Пред пуном салом у згради општине Вождовац отац Предраг Шћепановић одржао је изузетно занимљиво предавање, вјешто комбинујући детаље из живота Владике Николаја и Ава Јустина. После предавања  повео се разговор. Присутни су предавачу упућивали питања, а он је одговарао. Предавање оца Предрага Шћепановића слушао је и архимандрит Иларион Ђурица, који је као млад монах често био у близини Ава Јустина Ћелијског и о њему често  држао предавања. А међу онима који су слушали та предавања био је и отац Предраг Шћепановић. Архимандрит Иларион Ђурица укључивао се у разговор.

Заједничко осећање свих оних који су слушали предавање оца Предрага изнео је протојереј ставрофор Дејан Дејановић уредник ове трибине, који је и водио разговор, који је говорио да стаса једна нова генерација николајеваца и јустиноваца, а за оца Предрага је рекао: „Ево јустиновца прве класе."

Јован Бајић