Рекламе

Велико ходочашће за Благовијести 2012.

Tagged:
Велико ходочашће за Благовијести 2012.

 

 

 

 

Организатор: Радио Светигора.

Нови број Светигоре – Петровдан, јун/јул 2009. године

Tagged:

У продаји је петровски двоброј Светигоре - образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије црногорско-приморске. Нови број је богатством тема и бројношћу текстова обухватио све важније догађаје који су се издешавали у Цркви православној и отачаству од духовског броја Светигоре.

Централни догађај у том периоду је био 620 година од Косовске битке. Светигора вас информише о томе како је Видовдан обиљежен на Газиместану, а преноси и дио бесједе Његовог високопреосвештенства Архиепскопа цетињског, Митрополита црногорско-приморског господина Амфилохија изговорену тога дана у Грачаници, као и бесједу Епископа Атанасија Јевтића „Да се служи света литурђија, овог света као и онога" из књиге Свети кнез Лазар и косовски завјет.

Свјетлост и радост Васкрса - Нови број Светигоре

Tagged:
Свјетлост и радост Васкрса - Нови број Светигоре

Након вишенедјељног Великог поста, у освит највећег хришћанског празника- Васкрса дочекали смо двоброј образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије црногорско-приморске Светигора. Посланицом Његове Светости Патријарха српског гоподина Павла духовним чедима Српске цркве отворен је низ чланака који су посвећени радости Васкрса. Тајну празника разоткрива свети владика Николај Жички бесједом Христос је васкрсао себе ради нас, а тајну васкрслога Христа објашњава презвитер Борис Бобринскиј. То је тајна коју су посведочила све четири јеванђелиста.

SMS сервис Радија Светигора

Tagged:

Упутство за слање SMS порука:

Упишите: GAMA, направите размак, упишите SG, поново направите размак, упишите текст ваше поруке. Поруку пошаљите  на број земље у којој се налазите...

Сваки слушалац који исправно пошаље поруку, добиће одговор: Ваша порука је примљена и биће емитована. Хвала, ваш Радио Светигора.

Добротворна изложба "Манастир Хиландар-фотографије на платну"

Tagged:
0:26 минута (616.37 КБ)

Поштовани пријатељи, фотограф Миодраг Миша Бранковић и Галерија „Прогрес“ организују добротворну изложбу „Манастир Хиландар – фотографије на платну“ са мотивима овог светог места. Свечано отварање изложбе је у четвртак, 9. октобра у 19 сати. Изложба ће трајати до 22. октобра 2008. године (укупно 14 дана). Галерија „Прогрес“ налази се у самом центру престонице, у Кнез Михаиловој улици бр. 27. У плану је да изложбу отворе министри у Влади Р. Србије за културу и за вере, у присуству црквених лица и релевантних медија. Циљ изложбе је да се продајом ових уникатних експоната помогне реконструкција дела манастира Хиландар који је 2004. године изгорео у пожару, тако што ће целокупан новчани приход бити поклоњен манастиру. За ову добротворну акцију аутор је добио благослов Игумана манастира Хиландар. Током трајања изложбе „Манастир Хиландар – фотографије на платну“ у истом простору биће одржани концерти, промоције књига и друге културне манифестације које већ дуги низ година окупљају велики број посетилаца. За време изложбе дозвољено је рекламирање спонзора који дају свој допринос за њено одржавање. Стога, да би се визија, мотив и циљ аутора ове изложбе остварили, позивамо државне институције, компаније и појединце да помогну одржавање ове добротворне изложбе, а посебно: трошкове штампања, опремања експоната, дистрибуције и продукције. Сматрам да помоћ оваквој акцији није само интерес кроз медијску присутност донатора, већ пример јасне свести о духовности и очувању културе и традиције, као и важности давања и помагања. У наставку дописа следи детаљан опис ове добротворне изложбе, са понуђеним спонзорским пакетима. Унапред захвалан и с особитим поштовањем, аутор слика и изложбе

Миша Бранковић, с.р.

У Београду, август 2008. године

Обновимо минирану цркву на Пардусу

Tagged:
1:58 минута (348.82 КБ)
Syndicate content