Audio by title svetosavska_akademija_na_zabljaku

Светосавска академија на Жабљаку, 24. јануар 2009

25:32 минута (4.39 МБ)

Светосавска академија одржана је у суботу на Жабљаку. Ову традиционалну духовну светковину у славу Светом Сави благословио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије. Извјештај: Сенка Чоловић.

Светосавска академија на Жабљаку

54:24 минута (9.34 МБ)

Запис са Светосавске академије која је у суботу 30. јануара одржана на Жабљаку. Академију је благословио Његово Преосвештенство Епископ Будимљанско - никшићки Г. Јоаникије

Одржана Светосавска академија на Жабљаку

Tagged:
58:15 минута (8.34 МБ)

Светосавске свечаности завршене академијом одржаном 30. јануара у Дому Културе на Жабљаку. У даношњој емисији доносимо аудио запис са ове академије којој је присуствовало више стотина Жабљачана. Овогодишњу бесједу изговорио је Влајко Ћулафић, књижевник и уредник цасописа Свевиђе.

Светосавском академијом на Жабљаку завршене светосавске свечаности у Епархији будимљанско-никшићкој

62:53 минута (10.79 МБ)

Када прослављамо Светог Саву, увијек треба да нагласимо да он није значајан само као светитељ једног народа, српског, него је значајан као васељенски, рекао је Епископ будимљанско-никшићки Господин Јоаникије на синоћној Светосавској академији у Дому културе на Жабљаку.

"Он је светитељ Цркве Божје и њега је сва православна васељена препознала као живи сасуд Духа Светога, Божје благодати, Божје истине, као равног апостолима, нарочито међу православним Словенима. Величина његовог лика и његове светости може се мјерити жртвом и одрицањем", рекао је Владика Јоаникије.

Светосавска академија на Жабљаку

103:55 минута (17.84 МБ)

У част Светог Саве, светосавска академија приређена је и уприличена на Жабљаку, у четвртак 30. јануара 2014. године, на празник преподобног Антонија Великог, која је одржана у Центру за културу.

На самом почетку све сабране  поздравио је надлежни архијереј Владика будимљанско-никшићки Јоаникије.

Свечану светосавску бесједу у овом граду говорио је Ректор протојер-ставрофор Гојко Перовић. У програму су учестовали и ученици Богословије Светог Петра Цетињског, који су отпјевали неколико композиција и богатог богослужбеног наслеђа православне цркве.

Најзначајнији изданак кога је изњедрио српски род

14:56 минута (2.57 МБ)

У препуној сали Центра за културу на Жабљаку, у недјељу 31. јануара 2016, одржана је духовна академија у славу Светог Оца нашег Саве, првог архиепископа и просветитеља српског.

Академији је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије са бројним свештенством и монаштвом, као и велики број житеља овог поддурмиторског мјеста у чије име је сабране поздравио Веселин Вукићевић, предсједник Општине.

Он је, захваљујући организатору Црквеној општини Жабљак и Епархији будимљанско-никшићкој, казао да је академија у славу Светог Саве, постала лијепа духовна манифестација која се, традицонално, одржава у Жабљаку.

На Жабљаку одржана Светосавска академија

27:23 минута (3.92 МБ)

Тонски запис са Светосавске академије која је у уторак 31. јануара 2017, у организацији Епархије будимљанско-никшићке и Црквене општине Жабљак, одржана у жабљачком Центру за културу.

Сабрање је благословио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, а Светосавску бесједу је одржао Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Г. Теодосије.

У програму су учествовали ђаци Призренске богословије, гуслар Здравко Кнежевић,КУД "Пива" из Плужина, ученици Средње мјешовите школе из Жабљака.