Audio by title rajo_vojinovic

Из штампе је изашао Васкршњи број часописа "Светигора"

12:41 минута (2.18 МБ)

Из штампе је изашао нови, Васкршњи број часописа Митрополије Црногорско-приморске "Светигора" који представља његов оперативни уредник Рајо Војиновић.

Петровдански број Светигоре

12:51 минута (2.21 МБ)

Из штампе је изашао нови Петровдански број часописа "Светигора" који представља оперативни уредник Рајо Војиновић.

Из штампе је изашао нови број часописа "Светигора"

13:14 минута (2.28 МБ)

Из штампе је изашао нови број часописа "Светигора" који представља оперетивни уредник часописа Рајо Војиновић.

Из штампе је изашао 206. број часописа „Светигора“

8:05 минута (1.39 МБ)

Из штампе је изашао нови, 206. број часописа „Светигора“ образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Цетињске. О новом броју „Светигоре“ чији је 206. број посвећен Великом посту, говори оперативни уредник часописа Рајо Војиновић.

 

Митрополит Амфилохије обавио је пред манастиром Светог Николе на Ободу Црнојевића традиционално налагање Бадњака

4:20 минута (766.45 КБ)

Његово Виосокопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије обавио је у 13 сати пред манастиром Светог Николе на Ободу Црнојевића традиционално налагање Бадњака. Са Обода се јавио наш колега Рајо Војиновић.

 

Из штампе је изашао нови васкршњи број часописа "Светигора"

10:23 минута (1.79 МБ)

Из штампе је изашао нови васкршњи број часописа "Светигора", образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Црногорско - приморске, који је представио оперативни уредник часописа Рајо Војиновић.

 

Из штампе је изашао 216. број часописа "Светигора"

8:55 минута (1.53 МБ)

Из штампе је изашао нови, Тројичиндански, 216. број часописа "Светигора", образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Црногорско - приморске који је представио оперативни уредник часописа Рајо Војиновић.

Петровски број „Светигоре“

5:32 минута (975.76 КБ)

Иако није протекло много дана од претходног до новог броја „Светигоре», то не умањује садржај, нити квалитет овог новог 217. петровског броја образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије црногорско-приморске. Овај број је настао у периоду Петровског поста и углавом је захватио теме везане за јунско-јулске празнике.

Из штампе је изашао нови број часописа "Светигора"

5:34 минута (982.8 КБ)

Из штампе је изашао нови број часописа "Светигора" образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Црногорско - приморске. Часопис је представио oперативни уредник Рајо Војиновић.

Божићни број „Светигоре“

6:49 минута (1.17 МБ)

Да би боље схватили суштину и смисао долазећег хришћанског празника Божића, помоћи ће вам нови, 222. број часописа „Светигора", образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије црногорско - приморске.

Божићне тајне отвара посланица Српске православне цркве својој духовној дјеци. О томе да је Бог рођењем својим од Дјеве постао човјек, да би нам показао пут, говори отац Томас Фицџералд. Архимандрит Иринеј Стинберг пише да треба да се крећемо ка блиставом чуду Рождества Христовог.

Предавање Раја Војиновића: "Гусле-косовска Литургија"

55:40 минута (9.56 МБ)

Предавање Раја Војиновића на тему "Гусле - косовска Литургија" које је одржао у оквиру "Сусрета четвртком" у Цетињској Богословији у четвртак 7. фебруара 2013. године.

 

Из штампе је изашао нови великопосно - благовјештењски број часописа "Светигора"

7:03 минута (1.21 МБ)

Из штампе је изашао нови, 224.-и, великопосно - благовјештењски број часописа "Светигора" образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Цетињске који је за наш Радио представио оперативни уредник овог листа Рајо Војиновић.

 

Из штампе је изашао Васкршњи број часописа Светигора

Tagged:
10:01 минута (1.72 МБ)

У емисији Записи, Рајо Војиновић оперативни уредник часописа за вјеру, културу и образовање Светигора представља нови Васкршњи број који је изашао из штампе.

Свечанa Академијa поводом 200 година од рођења новопросијавшег Светог Митрополита Петра Другог, Тајновидца Ловћенског

18:00 минута (3.1 МБ)

Наш колега и Предсједник Савеза српских гуслара за Црну Гору, Србију и Републику Српску Рајо Војиновић говори о Свечаној Академији одржаној 01. јуна 2013. године у Источном Сарајеву поводом 200 година од рођења новопросијавшег Светог Митрополита Петра Другог, Тајновидца Ловћенског.

Из штампе је изашао духовски број часописа "Светигора"

5:40 минута (1000.86 КБ)

Из штампе је изашао нови 226-и, духовски број часописа "Светигора" образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Црногорско-приморске, који у овом броју доноси и додатак "Житије Светог Митрополита Петра Другог цетињског пустињака  и ловћенског тајновидца" које је, заједно са тропаром и кондаком овом Светитељу,  написао Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије. Опширније оперативни уредник часописа "Светигора" Рајо Војиновић.

Лучиндански двоброј часописа „Светигора“

6:06 минута (1.05 МБ)

Уочи Лучиндана и Светога Петра Цетињског из штампе је изашла нова „Светигора“. Овај 229-230 новембарски двоброј образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије црногорско-приморске, по својој тематици, у ствари, је наставак претходног броја посвећеног храму Христовог васкрсења у Подгорици. Опширније оперативни уредник часописа "Светигора" Рајо Војиновић.

Уочи празника Светог Симеона Мироточивог из штампе је изашао нови двоброј часописа «Светигорa»

10:57 минута (1.89 МБ)

Уочи празника Светог Симеона Мироточивог, из штампе је изашао 233 - 234. двоброј «Светигоре», образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије црногорско - приморске. Поводом 900 година од рођења светог Симеона, трећина овог броја испуњена је текстовима везаним за светог Симеона и светородну лозу Немањића, који представља његов оперативни уредник Рајо Војиновић.

Изашао васкршњи број “Светигоре”

7:39 минута (1.32 МБ)

Христос Васкрсе, Ваистину Васкрсе!

Дође нам Васкрс, а са њим и нови васкршњи број „Светигоре", образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Црногорско - приморске.

Нови број часописа представља оперативни уредник Рајо Војиновић.

Из штампе је изашао нови 238-и број часописа "Светигора"

6:39 минута (1.14 МБ)

Из штампе је изашао нови 238-и број часописа "Светигора" образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Црногорско - приморске, Опширније оперативни уредник часописа "Светигора" Рајо Војиновић.

Из штампе је изашао нови 239. број часописа "Светигора"

5:36 минута (988.38 КБ)

Из штампе је изашао нови 239. ,крстовдански број часописа "Светигора" образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Црногорско - приморске, који нам је представио оперативни уредник часописа Рајо Војиновић.

 

Из штампе изашао 242. број часописа „Светигора“

5:57 минута (1.02 МБ)

Из штампе је изашао нови 242. број часописа "Светигора" обраѕника за вјеру, културу и васпитање Митрополије Црногорско приморске коју је представио оперативни уредник часописа Рајо Војиновић.

 

Из штампе је изашао нови 246. духовдански број часописа "Светигора"

5:58 минута (1.03 МБ)

Из штампе је изашао нови 246. духовдански број часописа "Светигора" образника за вјеру културу и васпиање Митрополије Црногорско-приморске који је за наш Радио најавио Рајо Војиновић

Из штампе је изашао нови 253. број часописа "Светигора"

5:42 минута (1004.92 КБ)

Из штампе је изашао нови 253. ,светосимеоновски број часописа "Светигора" образника за вјеру, културу и аспитање Митрополије Црногорско - приморске, који је за наш Радио најавио оперативни уредник часописа Рајо Војиновић.

 

Свети Василије Острошки Чудотворац литургијски прослављен у манастиру Острогу

3:12 минута (566.55 КБ)

Колега Рајо Војиновић јавио се са лица мјеста након Свете Архијерејске Литургије служене поводом славе острошке обитељи Светог Василија Острошког Чудотворца.

 

Његова Светост Патријарх Српски Г. Иринеј стигао је на Подгорички аеродром

0:42 минута (661.68 КБ)

Његова Светост Патријарх Српски Г. Иринеј стигао је нешто око 14:45 сати на Подгорички аеродром, како би присуствовао свечаностима освећења Саборног храма у Бару, гдје га је дочео Његово Преосвештенство Епископ Будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Са аеродрома се јавио наш колега Рајо Војиновић.

У Никшићу одржан Научни скуп "Стваралачки феномен Радован Бећировић Требјешки"

25:05 минута (4.31 МБ)

У Никшићу је 15. октобра, у склопу Савезног фестивала српских гуслара, одржан Научни скуп "Стваралачки феномен Радован Бећировић Требјешки", поводом обиљежавања тридесетогодишњице упокојења познатог српског пјесника.

На Научном скупу учешћа су узели еминентни стручњаци из области: књижевности, историје, права, теологије а у фестивалском дијелу наступило је 40 гуслара. О овим догађајима разговарали смо са Радосавом Војиновићем, предсједником Савеза српских гуслара.