Audio by title protomajstor_momcilo_stanojevic

Разговор са протомајстором Момчилом Станојевићем

Tagged:
7:27 минута (1.28 МБ)

Световладимирском литијом улицама Тополице окончана је у понедељак 04. јуна манифестација "Дани Светог Јована Владимира". Митрополит Амфилохије освештао је два златна крста за пиргове Храма Светог Јована Владимира уз звуке 11 звона која су такође подигнута на пиргове, а на којима су своје умијеће приказали двојица звонара Храма Христа Спаса из Москве. Тим поводом, разговарали смо са директором градње и потпредсједником Одбора за изградњу Храма у Бару протомајстором Момчилом Станојевићем.

Протомајстор Момчило Станојевић о радовима на Саборном Храму Светог Јована Владимира у Бару

2:48 минута (2.57 МБ)

Радови на Саборном Храму Светог Јована Владимира у Бару не јењавају ни у току ових љетњих мјесеци. Тим поводом, за наш радио говори протомајстор Момчило Станојевић.

 

Разговор са протомајстором Саборног храма у Бару г. Момчилом Станојевићем

12:05 минута (2.08 МБ)

О градњи Саборног хама Светог Јована Владимира у Бару са протомајстором Саборног храма господином Момчилом Станојевићем разговарао Рајо Војиновић.

 

Броје се дани до освећења Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару

20:40 минута (3.55 МБ)

У Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару у току су радови на фрескопису, подном мозаику и уређењу порте.

"Радници раде по смјенама, тако да се неријетко на храму остаје и до 4 сата ујутру, како би се постигло све оно што је планирано до септембра када је планирано освећење храма", каже за Радио Светигору протомајстор Момчило Станојевић, директор градње.

Заједно за Храм Светог Јована Владимира

10:36 минута (1.82 МБ)

До освећења Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару остало је још само 68 радних дана. Ради се напорно у неколико смјена.

Тренутно су у току и припреме за прославу празника Светог Јована Владимира и обиљежавања хиљадугодишњице његове мученичке кончине.

Протомајстор Момчило Станојевић је у разговору за Радио Светигору позвао све људе добре воље, да дођу на славу храма и града Бара, 4. јуна 2016. године, и да својим учешћем помогну завршетак радова овог велелепног храма.

Протомајстор Момчило Станојевић: Освећење саборног храма у Бару је од васељенског значаја

3:28 минута (613.69 КБ)

dsc_0002"Дошао је и тај дан, дуго очекиван, дуго мољен и измољен од Господа и Светог Јована Владимира. Приближава се дан васељенске радости, дан освећења Саборног храмa Светог Јована Владимира, дан коме се сви радујемо. Дан када ћемо у вину окупати Свети Престо и у њега положити Свете Мошти, када ће Његова Светост Јерусалимски Патријарх, на велику радост свих верника, са Патријархом Српским и представницима осталих помјесних цркава, са много епископа и архијереја, у недјељу 25. септемба освештати Саборни храм Светог Јована Владимира а потом у њему служити Свету Архијерејску Литургију, за коју могу слободно рећи - Небеску Литургију"- каже инжењер и протомајстор Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару г. Момчило Станојевић