Audio by title protojerej-stavrofor_velibor_dzomic

Протојереј-ставрофор Велибор Џомић: "Пост и савремени живот Хришћана"

62:55 минута (10.8 МБ)

Предавање Протојереја - ставрофора Велибора Џомића на тему "Пост и савремени живот Хришћана" које је одржао 11. априла 2014. године у сали Центра за културу у Бијелом Пољу у органиацији Удружења "Кнез Мирослав".

 

Вече протојереја-ставрофора Велибора Џомића на „Тргу од ћирилице“

90:55 минута (15.61 МБ)

Ни ја, ни нико из Митрополије, немамо ништа против да се књиге штампају и на латиничном писму, али тамо гдје је то писмо дио идентитета народа који тамо живи, рекао је протојереј ставрофор Велибор Џомић

Књижевно-духовна манифестација Трг од ћирилице прексиноћ је угостила протојереја ставрофора др Велибора Џомића, једног од најзначајнијих духовника православне цркве, теолога и правника, ствараоца, аутор више књига из историје цркве, а посебно Митрополије црногорско-приморске. Џомић је, након полугодишњег изгнанства из Црне Горе, био гост најпознатије емисије Нови ТВ „У жижи" и њеног водитеља Перице Ђаковића, која је снимана на Трга Белависта, уз присуство бројне публике.

Отац Велибор Џомић ексклузивно је за Радио "Слово љубве" говорио о прогону Цркве у Црној Гори

69:38 минута (11.96 МБ)

Протојереј-ставрофор др Велибор Џомић, координатор Правног савета Митрополије црногорско-приморске, ексклузивно је за Радио "Слово љубве" говорио о прогону Цркве у Црној Гори, нападима на свештенике, монахе и вернике, атацима на црквену имовину и скандолозној пресуди подгоричког суда да се Црква Светог Димитрија у Подгорици преда држави. Које ће кораке предузети Митрополија, како ће одбранити своје светиње и да ли ће држава наставити са нападима, открива отац Велибор Џомић.

Разговор водила Марина Марић. Благодаримо Радију Слово љубве на тонском запису ове емисије.