Audio by title ipodjakon_andrej_tarasjev

"Има ли покајања на ономе свету за оне који се нису покајали на овоме свету?"

Tagged:
62:46 минута (10.77 МБ)

О покајању, гордости, и осталим опростивим и неопростивим гријесима говорило се у сриједу вече 20. октобра на духовној трибини у Парохијском дому Вазнесењске цркве. Повод за разговор било је предавање ипођакона Андреја Тарасјева, пензионисаног професора Филолошког факултета. Наслов његовог предавања био је заиста изазован: „Има ли покајања на ономе свету за оне који се нису покајали на овоме свету – поводом стогодишњице одласка из живота неопојаног и непокајаног генијалног писца Лава Николајевича Толстоја“.

Ипођакон Андреј Тарасјев: Ко је духовник и како га одабрати?

Tagged:
53:50 минута (9.25 МБ)

У склопу редовних духовних сусрета у храму Вазнесења Господњег, ипођакон Андреј Тарасјев је говорио на тему „Ко је духовник и како га одабрати“. У присуству великог броја посетилаца он је истакао да духовнике треба тражити међу свештеницима који живе са народом и дијеле његову судбину, а не међу монасима и старцима. Прота Виталиј Тарасјев, отац ипођакона Андреја, својевремено је исповедао Светог Аву Јустина Ћелијског, Епископа Данила Крстића, Патријарха Павла... „А био је обичан парохијски свештеник“, каже Тарасјев.

Ипођакон Андреј Тарасјев: Руска православна Црква после револуције

Tagged:
58:42 минута (10.08 МБ)

У сали Општине Вождовац средином новембра 2015. године, одржана је 339. трибина у организацији Храма св. Трифуна са Топчидерског гробља. Гост ипођакон Андреј Тарасјев говорио је на тему „Руска православна црква после револуције“.

Домаћин, протојереј–ставрофор Дејан Дејановић, је бираним речима, пуних топлине и љубави најавио ипођакона Андреја са којим га веже седам деценија блиског пријатељства и братске љубави, а предавање је за вас забележила госпођа Зорица Ковачев.