Друго калемегданско Духовско вече посвећено Русији и Косову

Друго по реду Духовско вече одржано 5. јуна у београдској калемегданској Цркви Ружици било је посвећеној руско – српском пријатељству. Духовску бесједу одржао је отац Доситеј, који је за ову прилику дошао из Хиландара. О књизи "Совјетски Савез и Запад" и о руско – српским везама говорио је књижевник др Александар Петров. Наступао је и Хор Светосавске цркве "Мокрањац", а мајка и ћерка Јелена и Ивана Жигон извеле су програм "Ој, Косово, Косово". Програм је трајао више од два часа.

Одушевљење је својим обраћањем изазвао и руски амбасадор Александар Конузин који је дошао са супругом да присуствује вечери, а онда је замољен да говори. Одушевљење је изазвао и јеромонах Фиоктист из Русије, који је као гост "Свибора" стигао у Београд са младим члановима једног руског витешког друштва, који је такође замољен да говори, а онда и да отпјева пјесму о Србији коју је он спјевао.

Са одушевљењем су примљени поздрави које је са Цетиња упутио Митрополит Црногорско – приморски Г. Амфилохије и из Сремских Карловаца Епископ хвостански Г. Атанасије. Ово се све догађало мимо предвиђеног програма.