У Подгорици одржан Округли сто «Црква, држава и културна добра»

У Подгорици је, поводом нацрта Закона о културним добрима, у организацији Правног савјета Митрополије црногорско - приморске и Епархије будимљанско - никшићке, одржан Округли сто «Црква, држава и културна добра». Учеснике скупа поздравио је Његово Преосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско - приморски Господин Амфилохије. Примједбе на текст нацрта Закона о културним добрима које је сачинио Правни савјет Митрополије црногорско - приморске и Епархије будимљанско - никшићке саопштио је протојереј мр Велибор Џомић, а у стручној расправи учествовали су бројни посленици културе и науке из Црне Горе, Србије и БиХ, као и представници црногорског министарства културе и посланици у Скупштини Црне Горе.

Расправи су присуствовали и у њеном раду учествовали Епископи будимљанско - никшићки Јоаникије и средње - западно - амерички и новограчанички Лонгин, амбасадори Србије Зоран Лутовац, Руске Федерације Јаков Герасимов, као и представник Европске комисије за културу Јана Павлич и представници Римокатоличке Цркве у Црној Гори.

Позиву за учешће нијесу се одазвали представници Завода за заштиту споменика културе са Цетиња и из Котора. Извјештај: Славко Живковић.