Српски сабор Двери против слања српских војника на НАТО маневре у Грузији

  • Наслов: Press Dveri srpskih
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2009
  • Величина: 16:25 минута (2.82 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Протест Српског сабора Двери и Српске мреже невладиних организација да се српски војници не шаљу на предстојеће маневре у Грузију, покренут преко Интернета, а онда и неких гласила, уродиће плодом. Српски војници неће, како је било планирано, учествовати у тим маневрима. Подршку Српском сабору Двери дала су и четрдесеторица угледних српских интелектуалаца, а томе су се у Скупштини Србије придружили и неки посланици. Тим поводом у Танјуговом Међународном прес центру у Београду у уторак 28. априла Српски сабор Двери организовао је конференцију за штампу где се говорило о посљедицама одлуке о учешћу српских војника у Грузији.

На том састанку упућене су замјерке Влади Србије што је, упркос противљењу Русије, тако лакомислено пристала да пошаље наше војнике на те маневре. Ти маневри треба да дају подршку недемократском грузијском режиму коме су дани одбројани. Поменуто је и то да на те маневре своје војнике нису послале неке чланице НАТО савеза као што су Италија, Француска и Њемачка.

Новинарима се први обратио Владан Глишић из Српског Сабора Двери, а затим су говорили народни посланици Александра Јанковић и Жељко Томић и политички аналитичар др Александар Гајић. Разговор је водио Владан Глишић.