Помоћ гладним Србима на Косову и Метохији

Наставиће се Хуманитарна акција СМС за један оброк гладнима на Косову и Метохији коју је прије више мјесеци покренула Епархија рашко – призренска и косовско метохијска са још неким дародавцима из Србије. Ова акција до сада је дала добре резултате, прикупљеним новцем отворене су три народне кухиње и двије пекаре, а четврта ће бити отворена после ускршњих празника. Захваљујући овим кухињама и пекарама међу Србима у Косовском поморављу нема много гладних. Захваљујући овој акцији не гладује 185. дјеце.

О резултатима Хуманитарне акције СМС за један оброк, о новом споту којим се подстиче наставак ове акције, говорило се у петак 10. априла у Медија Центру у Београду, гдје је Епархија рашко призренска организовала конференцију за штампу.

Новинарима су се обратили Његово Преосвештенство Епископ рашко – призренски Г. Артемије, протиница Светлана Стевић која води невладину организацију "Мајка девет Југовића" и студент прве године историје на филозофском факултету у Косовској Митровици Драган Савић чија дванаесточлана породица живи у селу Прековце код Новог Брда.